to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 27.01.2023

πηγή: News247

Κοινωνία

Μαθητές διέσχισαν αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον Εύηνο - Παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το πρωτοφανές περιστατικό που καταγράφηκε την Πέμπτη (26/1) στην Αιτωλοακαρνανία. Μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν συρμάτινη γέφυρα πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.


(ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΤΣΑΝΑΣ/FACEBOOK)

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες των μαθητών που περνούσαν πάνω από το επικίνδυνο ποτάμι περπατώντας σε μια συρμάτινη πεζογέφυρα στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα να υπάρξει και παρέμβαση Εισαγγελέα.

Η διαδρομή αυτή επιλέχθηκε λόγω της κακοκαιρίας, καθώς οι μαθητές από Φαμίλα και Στράνωμα Ναυπακτίας μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης (26/1) στο σχολείο τους στο Θέρμο, ωστόσο αργότερα σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου με αποτέλεσμα το λεωφορείο να μην μπορεί να περάσει από τον δρόμο.

Στη συνέχεια όμως, αντί να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδρομή διαμέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά, μαθητές και ενήλικες που τους συνόδευαν επέλεξαν να περάσουν από σημείο του ποταμού όπου υπήρχε αιωρούμενη συρμάτινη γέφυρα (μήκους 70 μέτρων) και ένα κουβούκλιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκε ποτέ ο ίδιος ούτε η Περιφέρεια προκειμένου να γυρίσουν οι μαθητές σπίτια τους κάνοντας παράκαμψη από δρόμο που ήταν ανοιχτός. Μάλιστα, προανήγγειλε πως θα επισκεφθεί τον εισαγγελέα για να ζητήσει την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου αφού «είναι απαράδεκτες αυτές οι καταστάσεις».

«Το μεσημέρι αντί να ειδοποιηθούμε για να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί οδηγός για να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους πηγαίνοντας από άλλο δρόμο, αποφάσισαν ο οδηγός με κάποιους γονείς να περάσουν τα παιδιά πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Η Περιφέρεια δεν είχε καμία ενημέρωση. Κάποιοι γονείς περίμεναν απέναντι στο ποτάμι τα παιδιά τους. Η παράκαμψη ήταν 1 ώρα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν πάνω από το φουσκωμένο ποτάμι. Δεν γίνεται μαθητής τετάρτης δημοτικού να μπαίνει μέσα στο κουβούκλιο για να περάσει το ποτάμι και όχι μόνο, οποιοσδήποτε άνθρωπος. Εγώ το πληροφορήθηκα όταν είδα τις φωτογραφίες στα social media και διαμαρτυρήθηκα, πήρα την Αστυνομία και ζήτησα όποιος πλησιάσει εκεί να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου» είπε ο κ. Κωνσταντάρας στο OPEN.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)