to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 27.01.2023

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία με μικροκομματικούς φακούς

Απάντηση στην άθλια αναφορά του πρωθυπουργού για δήθεν ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή έδωσε με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής


Μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής και αφού ο Πρόεδρος της Βουλής απαγόρευσε στον τ. πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να λάβει το λόγο για να διαψεύσει τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού σε αναφορά για δήθεν νομιμοποίηση και  χρησιμοποίηση ψήφων της ΧΑ την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά μετά από χρόνια χρησιμοποίησε το ψεύδος και τη λάσπη που είχε ξεκινήσει από ακραίους του διαδικτύου για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενδεχομένως και ενόψει της σοβαρής συζήτησης που θα γίνει για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη.

Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία για την απλή αναλογική η Χρυσή Αυγή, μαζί με την ΝΔ, απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς βεβαίως να υπάρξει καμία πρόσκληση ή συναλλαγή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμού ως προέδρου της Βουλής για την υπερψήφιση της πρότασης. Εξάλλου, υπενθυμίζω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 ετών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ΧΑ κατά μεγάλη πλειοψηφία καταψήφιζε από κοινού με την ΝΔ τα προτεινόμενα νομοσχέδια.

Σημειώνω ότι στις αλλεπάλληλες και συνεχείς συγκρούσεις με τις απόψεις και κυρίως τις πρακτικές των βουλευτών της ΧΑ υπήρξε κοινή στάση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων στο Προεδρείο της Βουλής. Ήδη έχει παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μετά από παρέμβαση που είχε γίνει τότε από εμένα. Βεβαίως είναι γνωστά σε όλους τα διαδοχικά επεισόδια και οι διαδοχικές προσπάθειες ακόμα και κατάληψης του Κοινοβουλίου που αποκρούστηκαν επί των ημερών μας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία με μικροκομματικούς φακούς.

Εκείνο που είχα πει, και το λέω και τώρα, είναι ότι δυστυχώς τρεις φορές ο ελληνικός λαός έστειλε το κόμμα της ΧΑ ως κέλυφος που απεδείχθη εγκληματική οργάνωση στη Βουλή και ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε την εγκληματική οργάνωση ως κόμμα. Όλοι γνωρίζουμε και θυμόμαστε ποιοι συγκρούστηκαν με την Χρυσή Αυγή μέσα στο Κοινοβούλιο.

Είναι ντροπή του κ. Μητσοτάκη, που για λόγους αμηχανίας και έλλειψης επιχειρημάτων χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο, όπως φαίνεται, είναι αδίστακτος.

Θλίβομαι παράλληλα για την απαράδεκτη στάση του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα που δεν επέτρεψε την αποκατάσταση της αλήθειας πάνω σε ένα κορυφαίο ζήτημα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)