to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:51 | 26.01.2023

Διεθνή

Qatargate: Προφυλακισμένοι παραμένουν οι Τζόρτζι και Ταλαμάνκα

Στη φυλακή θα παραμείνουν για έναν ακόμη μήνα Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα μετά από απόφαση του προδικαστικού Συμβουλίου


(φωτ.: EUROKINISSI/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Την παράταση της προφυλάκισης του Φραντσέσκο Τζόρτζι και του Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα για ένα μήνα αποφάσισε το προδικαστικό Συμβούλιο του Βελγίου , στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς είναι ύποπτοι για πράξεις εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς. Υπενθυμίζεται ότι τη περασμένη εβδομάδα, από το ίδιο Συμβούλιο, παρατάθηκε για ένα μήνα και η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022, την ίδια μέρα με τους Τζιόρτζι, Καϊλή και Παντσέρι. Η Εισαγγελία ήταν αντίθετη με τα εναλλακτικά μέτρα κράτησης μέτρα που ζήτησαν οι δικηγόροι του σοσιαλιστή ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών οι δύο άνδρες που βρίσκονται προφυλακισμένοι στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

«Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ.»

Αν οι δύο ασκήσουν έφεση στην απόφαση εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών.

Παράλληλα σημειώνει ότι προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες.

Δικαστήριο της Ιταλίας, αποφάσισε την Πέμπτη να αφεθούν ελεύθερες η σύζυγος και η κόρη του Aντόνιο Παντσέρι, οι οποίες είχαν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ως ύποπτες για το σκάνδαλο Qatargate. Η απόφαση έρχεται μετά την χθεσινή απόσυρση του αιτήματος έκδοσής τους που είχε καταθέσει βελγικό δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι ο Παντσέρι άρχισε να συνεργάζεται με τους Βέλγους εισαγγελείς αναφορικά με τις καταγγελίες για παράνομες δοσοληψίες με το Κατάρ και το Μαρόκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, avgi.gr

tags: Qatargate

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)