to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δημοκρατία ή εκτροπή;

Τα αδιάσειστα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο οργανωτής ενός εγκληματικού δικτύου


( ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος πλέον να πάει στη Βουλή για να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τα έξι πρόσωπα που με δική του εντολή παρακολουθούσε η ΕΥΠ, μετά την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Η χθεσινή παρέμβαση Τσίπρα αποτέλεσε την κορύφωση διαδοχικών θεσμικών πρωτοβουλιών που οδήγησαν στην αποκάλυψη των αδιάσειστων στοιχείων της ΑΔΑΕ, πιστοποιώντας ότι (προφανώς με εντολή του προϊσταμένου της και πρωθυπουργού ή μέσω των «ρυπαρών δικτύων» για τα οποία ο ίδιος ευθύνεται) η ΕΥΠ επί δύο χρόνια παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και επί οκτώ μήνες τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για το σκάνδαλο των κοριών της ΕΥΠ, μίλησε για «ζόφο και παρακμή», υπενθυμίζοντας το επίμονο ερώτημα στο οποίο είχε αρνηθεί να απαντήσει πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, οδηγώντας ο ίδιος στο πρωτοφανές να λήξει η συνεδρίαση της Βουλής και να φύγει από την Ολομέλεια για να μην απαντήσει: «Αν αποδειχτεί τελικά ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε Χατζηδάκη και Φλώρο, θα παραιτηθείς;». Χθες, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ως «ένοχο», «εγκέφαλο» και «εντολέα» του παρακράτους, αναρωτήθηκε:

«Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας; Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται ο υπουργός Ενέργειας τότε; Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ύποπτοι για κατασκοπεία;».

«Δημοκρατία ή εκτροπή» δεν είναι μόνο το ερώτημα που χαρακτηρίζει τη διαδικασία επί της πρότασης δυσπιστίας που ξεκίνησε χθες, αλλά θα είναι και το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, οι οποίες ίσως επισπευσθούν μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις. Είναι προφανές ότι ύστερα από όσα αποκαλύφθηκαν, κυβέρνηση και πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσουν με σαφήνεια.

Τα αδιάσειστα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο οργανωτής ενός εγκληματικού δικτύου, μιας συμμορίας που ελέγχει πολιτικούς αντιπάλους, τη στρατιωτική ηγεσία και οικονομικούς παράγοντες, για να τους ελέγχει, να τους εκβιάζει, να τους έχει κυριολεκτικά στο χέρι. Πρώτα λοιπόν η Βουλή αλλά και πολύ σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα επιστρέψει η Δημοκρατία στη χώρα ή θα ανεχθούν να κυβερνά ένα καθεστώς εγκληματικής συμμορίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)