to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 26.01.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη»

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός των παρακολουθήσεων, μένει να μάθουμε το γιατί και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γι' αυτό, ανέφερε ο Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στoυς δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα


Για την εν εξελιξει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, την προσπάθειά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να κάνει αντιπερισπασμό με το θέμα του Νίκου Παππά και του ειδικού δικαστηρίου, αλλά και για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ο Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στoυς δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα.

Για την πρόταση δυσπιστίας

Η ΝΔ όλο το διάστημα της δικής μας διακυβέρνησης, αλλά και μέχρι πριν λίγους μήνες, δεν είχε μιλήσει ποτέ για παρακολουθήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκ των υστέρων, κι αφού πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη», αρχής γενομένης με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, η ΝΔ «ανακαλύπτει» παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ. «Παραμύθια» και χωρίς καμία αξία όλα όσα λέγονται με μόνο στόχο τον αντιπερισπασμό.

Η ουσία όμως είναι μία και μοναδική. Οι παρακολουθήσεις πολλών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος και άλλοι τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο και, μάλιστα, προκαλεί μείζον θέμα για την εθνική μας ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι το γεγονός των παρακολουθήσεων δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε από τα στελέχη της κυβέρνησης. Άρα, μένει να μάθουμε γιατί παρακολουθήθηκαν και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γι' αυτό.

Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη, δεδομένου ότι με δική του πρωτοβουλία η ΕΥΠ πέρασε στην αρμοδιότητά του. Ας μην ξεχνάμε ότι η αρμόδια, βάσει Συντάγματος, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της Βουλής για τα ευρήματά της. Άρα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, ούτε να γίνονται προσπάθειες να θολώσουν τα νερά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ονόματα.

Είναι ντροπή για τη δημοκρατία και για τη χώρα μας αυτό που συμβαίνει.

Για τις κατηγορίες ενάντια στον Ν. Παππά

Ο Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με έξι κατηγορίες αρχικά, τέσσερις κακουργηματικές και δύο πλημμεληματικές. Πριν «αλέκτορα λαλήσαι τρις» οι τέσσερις κατηγορίες εξαφανίστηκαν και έμειναν δύο, η μία κακουργηματική και η άλλη πλημμεληματική. Μετά την κατάθεση Στουρνάρα και άλλων ακυρώθηκε η τελευταία κακουργηματική. Και έχει μείνει η πλημμεληματική περί παράβασης καθήκοντος, που συνδέεται με την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνησή μας και ο Νίκος Παππάς να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να δικάζεται σε Ειδικό Δικαστήριο.

Σήμερα, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου διερωτώνται ποιος ο λόγος που επελέγη το Ειδικό Δικαστήριο για όσα είπε η γραμματέας του Καλογρίτσα και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Έχουμε δηλώσει ότι η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να υπάρξει σύγκλιση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Σε αυτές τις δυνάμεις περιλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)