to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 26.01.2023

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει απομακρύνει την Ελλάδα από τη Δημοκρατία και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

«Δυστυχώς η δημοκρατία που τούς ενδιαφέρει είναι μόνο μία α λα καρτ δημοκρατία για να εξυπηρετούν το σχέδιο λεηλασίας του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο», σχολίασε ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή του


«Έχει επιβεβαιωθεί πλέον η συνταγματική εκτροπή από την κυβέρνηση ΝΔ. Οφείλαμε συνεπώς να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα και στους βουλευτές της ΝΔ να τοποθετηθούν απέναντι στη θεσμική αυτή εκτροπή, την παραβίαση του κράτος δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Θα κληθούν δηλαδή να ψηφίσουν με βάση τον όρκο τους στο Σύνταγμα και να τοποθετηθούν απέναντι στη θεσμική αυτή εκτροπή. Αν είναι δηλαδή με τη δημοκρατία ή με το σκοτάδι», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Channel» με το δημοσιογράφο, Γ. Μελλιγγώνη.

Τόνισε πως ιδιαιτέρως κρίσιμα είναι και τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας που εγείρονται μιας και αποδεδειγμένα πλέον ήταν για δύο σχεδόν χρόνια υπό παρακολούθηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι του στρατού. «Ο κος Μητσοτάκης είναι αυτός που δημιουργεί ανασφάλεια και αστάθεια σε αυτό το πεδίο. Θίγει σοβαρά την εθνική ασφάλεια της χώρας μας».

Σημείωσε επίσης ότι το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τελικά ο κος Μητσοτάκης είναι ανεπαρκής και ανίκανος, αφού το «ρυπαρό» κύκλωμα παρακολουθήσεων λειτουργούσε στην ΕΥΠ που ο ίδιος έθεσε από την πρώτη στιγμή υπό την εποπτεία του, ή είναι επικίνδυνος γιατί είναι ο ιθύνων νους πίσω από το μηχανισμό παρακολουθήσεων. «Από τα μέχρι σήμερα αποδεδειγμένα στοιχεία γνωρίζουμε ότι το παρακρατικό αυτό δίκτυο παρακολουθήσεων ξεκινούσε από το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο σχεδιαστής του».

Ο Σ .Φάμελλος σχολίασε στη συνέχεια ότι, η επιλογή των βουλευτών της κυβέρνησης να μιλούν για οτιδήποτε άλλο εκτός από την "ταμπακιέρα", που είναι οι υποκλοπές ακόμη και υπουργών της κυβέρνησης και του Αρχηγού του στρατού από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της ΕΥΠ και να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δείχνει ότι είναι σε δεινή θέση. «Από αυτή τη στάση μπορούν οι πολίτες να εξάγουν εύκολα το συμπέρασμα ότι είναι πράγματι ένοχος για τις παρακολουθήσεις ο κος Μητσοτάκης».

Υπογράμμισε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορούσε να επιτρέψει το κουκούλωμα αυτής της τόσο σοβαρής για τη δημοκρατία μας υπόθεσης των υποκλοπών, ζυγίζοντας οποιοδήποτε κόστος και απόπειρα συμψηφισμού, που θα προσπαθούσε ένα επιχειρήσει η ΝΔ, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι ένα κόμμα επαγγελματιών της πολιτικής και της καρέκλας αλλά υποστήριξης πρώτα απ' όλα της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Σε σχέση με την επίθεση της κυβέρνηση στον κ. Ράμμο: «Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν είχε ποτέ κάποια σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντίθετα ο κος Ράμμος, όπως επιβεβαίωσαν και πολλοί συνταγματολόγοι μετά την παρέμβαση του κ. Ντογιάκου, είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις και στις αρμοδιότητές του που απορρέουν από το Σύνταγμα. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι η άσκηση των καθηκόντων του, και τίποτε περισσότερο ή λιγότερο, αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν τη συνταγματική εκτροπή από τον κ. Μητσοτάκη που πλήττει τη δημοκρατία μας. Αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση και για αυτό επιδίδεται σε μία αήθη επίθεση στο πρόσωπο του κ. Ράμμου. Είναι εμφανές πλέον το πόσο το καθεστώς Μητσοτάκη έχει απομακρυνθεί από τη δημοκρατία και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δυστυχώς η δημοκρατία που τούς ενδιαφέρει είναι μόνο μία αλά καρτ δημοκρατία για να εξυπηρετούν το σχέδιο λεηλασίας του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Ότι δεν τους σταματά τίποτα μπροστά σε αυτό. Για να καλύψουν το σχέδιο τους και τα συμφέροντα τους τα βάζουν τώρα και με τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Ο Σ. Φάμελλος συνέδεσε τα ζητήματα δημοκρατίας με τα θέματα οικονομίας: «Για αυτό και το σύνθημά μας δικαιοσύνη παντού σημαίνει δίκαιους μισθούς, ποιότητα ζωής για όλους, πρόσβαση στα βασικά αγαθά για όλους αλλά και δικαιώματα για όλους. Μόνο στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου μπορούμε να έχουμε δίκαιες αμοιβές, καλύτερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές καλύτερες συνθήκες στην υγεία, παιδεία και πρόνοια και αυτό αποτελεί δέσμευσή μας για την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας. Κράτος δικαίου και η λειτουργία των δημοκρατικών κανόνων σημαίνει ότι την επόμενη μέρα με μία προοδευτική κυβέρνηση τα 6 δισ. ευρώ των υπερκερδών που κλάπηκαν στην ενέργεια από το καρτέλ ρεύματος και τα διυλιστήρια θα επιστρέψουν στους καταναλωτές, ότι δεν θα παρακολουθούνται οι πολίτες αλλά θα έχουν γεμάτα ρεζερβουάρ και φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος».

Ερωτηθείς τέλος για τη στάση του κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ εν γένει απέναντι στις υποκλοπές είπε: «Καλούμε τον κ. Ανδρουλάκη σε αυτή τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη δημοκρατία που θα χαρακτηρίζει και το προοδευτικό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης. Αυτό περιμένουν οι πολίτες. Να αναδείξουμε τη διέξοδο και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία. Όλοι είμαστε πλέον προ των ευθυνών μας, όλο το πολιτικό σύστημα. Όπως και οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς δεδομένου ότι έχουν τοποθετηθεί μάλιστα δημόσια για το ζήτημα των υποκλοπών υπέρ της διαλεύκανσης της υπόθεσης. Και θα κληθούν να πάρουν θέση πλέον στην ψηφοφορία της Παρασκευής στη Βουλή. Τώρα λοιπόν που υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία δεν μπορεί κανείς να μην πάρει ξεκάθαρη θέση. Και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κος Ανδρουλάκης, αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να λάβουν ξεκάθαρη θέση. Πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει το συντομότερο γιατί είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Αλλά να προτείνουν στην κοινωνία και τη διέξοδο για να φύγει το συντομότερο ο κ. Μητσοτάκης. Για εμάς η απάντηση είναι με το σχηματισμό μίας συμμαχικής προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)