to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 25.01.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κ. Διαμάντη θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για την ψευδορκία της, ο Ν. Παππάς της έχει υποβάλει μήνυση»

«Ας μην αγωνιά η ΝΔ, λοιπόν. Οι κατασκευές της και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί θα καταρρεύσουν με πάταγο»


To σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για όσα συνέβησαν στο Ειδικό Δικαστήριο:

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ορθώς ζήτησε από τους καταγγέλλοντες να καταθέσουν αρμοδίως όσα καταγγέλλουν στη δικαιοσύνη και όχι στο Ειδικό Δικαστήριο για να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Και ακόμη ορθότερα, φέρεται να αναρωτήθηκε ποιος ο λόγος να ειπωθούν αυτά στο Ειδικό Δικαστήριο και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια.

Ας μην αγωνιά η ΝΔ, λοιπόν.

Οι κατασκευές της και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί θα καταρρεύσουν με πάταγο.

Αφού η κα Διαμάντη ούτως ή άλλως θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για την ψευδορκία της, αφού ο κ. Παππάς της έχει υποβάλει μήνυση.

Διαστρέβλωσαν τα λεγόμενα της εισαγγελέως

Στη δήλωση ότι διαστρεβλώθηκαν όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με τις την κατάθεση της γραμματέας του Χρ. Καλογρίτσα και τα περί «χρημάτων στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ» προχώρησε νωρίτερα την Τετάρτη η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή.

«Αυτό που ζήτησα είναι να πάνε αρμοδίως και υπευθύνως να τα καταθέσουν. Αυτό είπα. Να μην έχουμε τέτοια εδώ. Οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλού. Να πάνε αρμοδίως να τα καταθέσουν, να μην τα λένε εδώ για να λέγονται και να δημιουργούνται εντυπώσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Σμυρλή, δήλωση την οποία επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Παράλληλα η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ποιος ο λόγος που επελέγη το Ειδικό Δικαστήριο να ειπωθούν αυτά τα πράγματα; Και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα εμφάνιζαν την εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου να ζήτησε τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών των πρακτικών της δίκης για να διερευνηθούν όσα κατέθεσε η γραμματέας Καλογρίτσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ σε στην προσπάθειά της να αλλάξει την ατζέντα μετά τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις και αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με βάση τα παραπάνω fake δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ επικαλούμενη τα παραπιστικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για αφωνία σχετικά με τις δήθεν αποκαλύψεις αναφέρει ότι μετά τα όσα δήθεν δήλωσε η κα Σμυρλή «ίσως μάθουμε για τις βαλίτσες και τους φακέλους που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι το avgi.gr είχε ήδη δημοσιεύσει το γεγονός ότι η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, καταθέτοντας την άποψή της επί της ένστασης των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Παππά και της κατάθεσης πραγματογνωμοσύνης έκανε λόγο για μη νόμιμη και μη ορθή αποτύπωση του περιεχομένου των sms, που προσκόμισε η πλευρά Καλογρίτσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μπορεί ο λαλίστατος, κατά τα λοιπά, κ. Τσίπρας να συνεχίζει τη 12ήμερη αφωνία του για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σχετικά με τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του, αλλά για πόσο θα συνεχίσει να “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα”; Η Εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ερευνήσει την υπόθεση. Έτσι, ίσως μάθουμε για τις βαλίτσες και τους φακέλους που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνουμε πόσο δυσάρεστη είναι αυτή η υπόθεση για τον κ. Τσίπρα αλλά δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαιτούμενες απαντήσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)