to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 25.01.2023

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει παρακρατικές μεθόδους

«Δεν υπάρχει πλέον οδός διαφυγής για τον κ. Μητσοτάκη-Οφείλει να παραιτηθεί»


    «Τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα παρακολουθήσεων και συγκάλυψης πλήττουν τον πυρήνα κράτους δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει υιοθετήσει παρακρατικές μεθόδους και καθημερινά βυθίζεται στην αφερεγγυότητα και την ανυποληψία. Εάν υπήρχε ρυπαρό δίκτυο στην ΕΥΠ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπήγαγε στο πολιτικό του γραφείο, άλλαξε το νόμο για να διορίσει διοικητή της τον κ. Κοντολέοντα που δεν είχε τις προϋποθέσεις και τοποθέτησε τον κ. Δημητριάδη πολιτικό προϊστάμενο του και αυτό το ρυπαρό δίκτυο λειτουργούσε εν άγνοια του και είναι ανίκανος ή λειτουργούσε με τη επίνευση και τη γνώση του».

    Αυτά τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η παρακολούθηση ενός εν δυνάμει πρωθυπουργού ή τόσων άλλων σημαντικών θεσμικά προσώπων γινόταν είναι εν αγνοία του πρωθυπουργού. Δεν γίνεται. Είναι πολύ μεγάλο το γεγονός αυτό για αποκρυβεί από τον πρωθυπουργό. Είτε ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει και ενορχηστρώνει αυτή την ιστορία, είτε αυτονομείται η ΕΥΠ  και γίνεται παρακρατική υπηρεσία πληροφοριών οπότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανικανότητας του. Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες του είναι κολοσσιαίες. Και δεν αντισταθμίζονται από την παραίτηση Δημητριάδη, Κοντολέοντα γιατί είναι μετακλητοί υπάλληλοι. Η πολιτική ευθύνη έχει πολιτικό πρόσημο και εδώ ταυτίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει οδός διαφυγής και έχει την απόλυτη ευθύνη για ότι συνέβη. Δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό σοβαρό δίλημμα. Συνένοχος ή ανίκανος είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει δια της παραιτήσεως», υπογράμμισε.

    Σχολιάζοντας τέλος την επίθεση της κυβέρνησης  στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρ. Ράμμο,, σημείωσε: ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι θεσμικά αντίβαρα και η υποχρέωση τους είναι να θέτουν φραγμούς στην αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας. Ετσι κάθε φορά που κάνουν τη δουλειά της προκαλούν την αντίδραση της. «Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να καταχωρείς τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ που είναι ένας δικαστικός με μακρά και ανεπίληπτη πορεία, στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον απομειώσεις και να τον υπονομεύσεις, η απόσταση είναι χαώδης. Η ΝΔ με το επιτελικό της κράτος θέλει να ελέγξει τα άπαν του κρατικού μηχανισμού για να κάνει δουλειές», κατέληξε.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)