to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 23.01.2023

Κοινωνία

Κινδυνεύουν να ξεμείνουν από χάρτινα εισιτήρια τα μέσα σταθερής τροχιάς!

Ταλαιπωρία κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν οι επιβάτες καθώς τα αποθέματα των χάρτινων εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ λιγοστεύουν ανησυχητικά


Τελευταία στιγμή φαίνεται πως ξεκίνησε διαδικασίες προμήθειας χάρτινων εισιτηρίων η ΣΤΑ.ΣΥ. Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, (ΣΕΛΜΑ) είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι Σταθερές Συγκοινωνίες έφτασαν σε τόσο δυσμενή κατάσταση, ώστε τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης να τροφοδοτούνται με «ρετάλια» από ρολά εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα να μην υπάρχουν λειτουργικά χάρτινα εισιτήρια για να πωλούνται στα εκδοτήρια.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι δηλώνουν έκπληκτοι για την ολιγωρία της αρμόδιας υπεύθυνης Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Υποστήριξης της ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για παραγγελία την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου του 2022 και με Αριθμό Πρωτοκόλλου 15430.

Οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑ σημειώνουν ότι είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τα αποθέματα που λιγοστεύουν, πριν από τουλάχιστον 8 μήνες.

Σημειώνουν επίσης ότι η ίδια Γενική Διεύθυνση έχει μεταξύ άλλων και την αποκλειστική ευθύνη και την εποπτεία των οικονομικών, καθώς και ‘όλων των προμηθειών της εταιρίας ΣΤΑ.ΣΥ.  δημιουργώντας έτσι προβληματισμό ότι ενώ θα πρέπει να έχει σφαιρική εικόνα και άποψη επί των θεμάτων των εισιτηρίων, το αποτέλεσμα είναι να κοντεύουμε να ξεμείνουμε από χάρτινα εισιτήρια, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία και ουρές για το επιβατικό κοινό στα εκδοτήρια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η πιθανότητα για μια πολύ μεγάλου μεγέθους οικονομική ζημιά για την εταιρία.

Από τη ΣΕΛΜΑ υπογραμμίζουν ότι ως εργαζόμενοι «θα πράξουμε ότι χρειαστεί, προκειμένου να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας και πως αν κριθεί απαραίτητο θα ασκήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την προστασία τόσο των επιβατών όσο και των συμφερόντων της εταιρίας ΣΤΑ.ΣΥ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)