to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 23.01.2023

Πολιτική

Ν. Φίλης στον ΣΚΑΪ: ΝΔ, η κυβέρνηση των φόρων

8 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους πλήρωσε ο λαός σε σχέση με το 2021 - Η ενδιαφέρουσα στιχομυθία του Νίκου Φίλη και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ για τα... μήλα


Στην εκπομπή του Σκάι «Σήμερα» (Οικονόμου - Παυλόπουλος) ο βουλευτής Α΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Καθώς τη συζήτηση απασχόλησε κυρίως η ακρίβεια, ο Ν. Φίλης εξήγησε τι ακριβώς ισχύει με τις τιμές, ιδίως στα τρόφιμα: έχουν απογειωθεί, επειδή σε μια περίοδο πληθωρισμού οι συντελεστές της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ και ΕΦΚ) παραμένουν σταθεροί. Σε συνδυασμό βέβαια με την αισχροκέρδεια. Έτσι, μόνο το πρώτο 11μηνο του 2022, για το οποίο έχει δώσει στοιχεία το Υπ. Οικονομικών, οι φόροι που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός έχουν αυξηθεί (σε σχέση με το 2021) κατά 8 δισ. € (!), με τα 3/4 αυτού του παραπανίσιου ποσού να αποτελούν οι ταξικοί, έμμεσοι φόροι.

Τούτοι οι αριθμοί μαρτυρούν μια τεράστια, αδιαφιλονίκητη αλήθεια: η κυβέρνηση που θα... «μείωνε» του φόρους, τους έχει αυξήσει κατά 18%! Από 42 δισ. € έχει εισπράξει 50 δισ. (Ιανουάριος - Νοέμβριος 2022). Παίρνει δηλαδή από το λαό και τη μικρή επιχείρηση 8 δισ. € παραπάνω από πέρσι και επιστρέφει με το λεγόμενο food pass 0,65 δισ.!

Ο ΣΚΑΪ και τα μήλα

Πάντως τη συζήτηση απασχόλησε και η... τιμή των μήλων. Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε σε παραγωγό από τη Θεσσαλία που το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό έλεγε «μου αγοράζουν οι κερδοσκόποι το κιλό τα μήλα 25 λεπτά και τα βλέπω να πουλιούνται 1,80€». Ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων του Σκάι διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας επί λέξει «Εγώ επειδή ψωνίζω, τις ξέρω τις τιμές. Ένα ευρώ και πιο κάτω έχουν το κιλό τα μήλα, όχι 1,80». Τότε ο Ν. Φίλης διάβασε ζωντανά τις τιμές σε δύο από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ, μέσα από τις ιστοσελίδες τους σήμερα: 1,63 ως 3,42 € το κιλό.

«Ο Σκάι προκειμένου να πείσει τους τηλεθεατές να ψηφίσουν ΝΔ μπορεί να τα βρίσκει και 40 λεπτά το κιλό. Η απορία μου είναι, πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που τους ακούν ψωνίζουν από σούπερ μάρκετ άλλου πλανήτη;», ήταν το καυστικό σχόλιο του Νίκου Φίλη στα κοινωνικά δίκτυα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)