to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 22.01.2023

Κοινωνία

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας ο δράστης - Τι έδειξε η νεκροψία

Βεβαρυμμένο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας έχει ο δράστης της γυναικοκτονίας στη Νίκαια, ο οποίος έπνιξε την 54χρονη σύζυγό του - Συνεχίζονται οι έρευνες και σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος του 50χρονου δράστη


(φωτ.: αρχείο. EUROKINISS/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μεγαλώνει η ζοφερή λίστα των δολοφονημένων γυναικών, όπου προστίθεται νέα γυναικοκτονία. Αυτή τη φορά στη Νίκαια, όπου 50χρονος που φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ δολοφόνησε τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης κάλεσε μόνος του στην Αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας στο τηλεφωνικό κέντρο.

Ειδικότερα, ο δράστης τηλεφώνησε στην Αστυνομία κατά τις 05:30 π.μ. και είπε ότι σκότωσε τη σύζυγό του. «Έπνιξα τη γυναίκα μου, αν θέλετε, ελάτε, πάρτε με», είπε χαρακτηριστικά ο 50χρονος από το ισόγειο διαμέρισμα της οδού Βοσπόρου, στο οποίο διέμενε με τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN, αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν νεκρή μία 54χρονη γυναίκα, με σημάδια στον λαιμό, ενώ αυτή την ώρα, ιατροδικαστής βρίσκεται στο διαμέρισμα. Ο 50χρονος συνελήφθη επί τόπου και έχει μεταφερθεί και εξετάζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση του Πειραιά. Στο Αστυνομικό Τμήμα λιποθύμησε και υπέστη επιληπτική κρίση και έτσι διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου συνοδευόμενος από αστυνομικούς υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έως τώρα έχει συλλέξει η Ασφάλεια Πειραιά και μένει να διασταυρωθούν από καταθέσεις και έγγραφα, ο δράστης φέρεται να ήταν συχνά κακοποιητικός και να υπάρχει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στην συγκεκριμένη οικογένεια, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Είχε απειλήσει πολλές φορές την 54χρονη

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι γείτονες, ο δράστης είχε απειλήσει ξανά το θύμα στο παρελθόν. Οι τσακωμοί τους ήταν συχνοί και της είχε πει ουκ ολίγες φορές  πως θα της κάνει κακό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυναικοκτόνος, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ στο παρεθλόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα, όπως περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν, είχε θέματα λόγω κατάχρησης αλκοόλ και παλιότερα έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, ο δράστης είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του το 2017 και το 2019, μετά από κλήσεις γειτόνων στην Αστυνομία, ύστερα από φασαρίες στο σπίτι της οδού Βοσπόρου.

Είχε δικαστεί για αυτές του τις πράξεις, όμως η σύζυγός του δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη και έτσι παρέμενε ελεύθερος.

Ο ίδιος ήταν γνωστός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αφού είχε ιστορικό αλκοολισμού και συχνά σε κατάσταση μέθης προκαλούσε φασαρίες στην περιοχή και στον δρόμο και αρκετές φορές τον είχαν προσαγάγει για προστατευτική φύλαξη, μέχρι το πρωί, έως ότου να ξεμεθύσει και μετά να τον αφήσουν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Τον περασμένο Μάιο μετά από ένα ακόμη ενδοοικογενειακό επεισόδιο ο εισαγγελέας διέταξε τον ακούσιο εγκλεισμό του στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί, όπου έκατσε μερικούς μήνες και ξαναβγήκε.

Το ζευγάρι είχε και ένα ανήλικο παιδί που ευτυχώς δεν ήταν στο σπίτι όταν συνέβησαν όλα καθώς έμενε στη γιαγιά του.

Την στραγγάλισε - Τι έδειξε η αυτοψία του ιατροδικαστή

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών ενώ μετέβη και ιατροδικαστής για την αυτοψία.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στο σημείο, το θύμα είχε στραγγαλιστεί, αφού είχε εμφανείς σχετικούς μώλωπες στον λαιμό από πίεση που είχε υποστεί από τα χέρια του δράστη και ενδεχομένως της είχε κλείσει στόμα και μύτη με τα χέρια του, ενώ υπέστη και ξυλοδαρμό καθώς είχε τραύμα από γροθιά στο αριστερό άνω βλέφαρο. Περισσότερα αναμένεται να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής κατά την διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Η έρευνα της Ασφάλειας Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος του δράστη.

Πηγή: ethnos.gr, avgi.gr, ieidiseis.gr, news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)