to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 21.01.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: «Οι φωτογραφίσεις Γεωργιάδη στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ δεν λύνουν το πρόβλημα»

Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ANT1»


«…Ο κόσμος πρέπει να μας ψηφίσει γιατί, όσο αφορά το μείζον πρόβλημα της εποχής δηλ. το πρόβλημα της ακρίβειας, έχουμε μια ρεαλιστική πρόταση αντιμετώπισής της, που είναι σύμφωνη με τις θέσεις πολλών κοινωνικών φορέων αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Ένα στοιχείο που ανεβάζει τις τιμές των προϊόντων , είναι η αύξηση του ενεργειακού κόστους. Συνεπώς, από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε, μειώνοντας τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, να αυξήσουμε τους ελέγχους όσο αφορά  καταρχήν τα καύσιμα και να μειώσουμε το ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά προϊόντα  (  σε μερικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να το μηδενίσουμε), πράγμα  που  θα επηρεάσει άμεσα τις τιμές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Είναι φοβερό το γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί πως,  οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος της μέσω των διαφόρων επιδοτήσεων, στην ουσία το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει τα κέρδη των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου. Ανεξάρτητα ότι μπορεί να βοηθιούνται στοιχειωδώς τα χαμηλά εισοδηματικώς νοικοκυριά, θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική. Πέρα από τους εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά ( οι οποίοι κάπου θα πρέπει να καταλήγουν…), θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία να ενισχυθεί, μια που στη δύναμή της αριθμεί μόνο 72 υπαλλήλους. Οι δε έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται και με φυσική παρουσία και ηλεκτρονικά.


Δεν είναι δυνατόν το ζήτημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, να εξαντλείται  με τη φωτογράφιση του κ. Γεωργιάδη στους διαδρόμους των s/m. Είναι μπροστά μας τα παραδείγματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας όσο αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης των αυξημένων τιμών στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)