to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 19.01.2023

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Κανένας συμψηφισμός δεν μπορεί να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις υποκλοπές και τη φτωχοποίηση των πολιτών (βίντεο)

«Θέλουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν γιατί, όσο καθυστερούν, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβαρύνουν διαρκώς τη χώρα, τους πολίτες και την οικονομία. Η εκτεταμένη συζήτηση δε για την ημερομηνία των εκλογών και εκ μέρους του ίδιου του Πρωθυπουργού δημιουργεί ένα κλίμα αστάθειας και μεταφέρει το ενδιαφέρον στην εκλογολογία και όχι στην πολιτική. Και η εκλογολογία έχει στόχο να κρύψει τις πολιτικές της κυβέρνησης»


«Θέλουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν γιατί, όσο καθυστερούν, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβαρύνουν διαρκώς τη χώρα, τους πολίτες και την οικονομία. Η εκτεταμένη συζήτηση δε για την ημερομηνία των εκλογών και εκ μέρους του ίδιου του Πρωθυπουργού δημιουργεί ένα κλίμα αστάθειας και μεταφέρει το ενδιαφέρον στην εκλογολογία και όχι στην πολιτική. Και η εκλογολογία έχει στόχο να κρύψει τις πολιτικές της κυβέρνησης», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Σήμερα».

Πρόσθεσε πως γίνονται ταυτόχρονα κατασχέσεις εξαιτίας κόκκινων δανείων, υπάρχει ακραία ακρίβεια στο ρεύμα και στα βασικά αγαθά, καθώς και σοβαρά προβλήματα σε θέματα δημοκρατίας. «Διανύουμε μία αρνητική τροχιά σαν χώρα. Αναδειχθήκαμε δεύτερη από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, είχαμε την πιο ακριβή χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2020 σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, έναν πάρα πολύ υψηλό πληθωρισμό στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και στα τρόφιμα, άρα, στο επίπεδο της οικονομίας, η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτήν την πραγματικότητα βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις».

Ειδική αναφορά έκανε στα σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας με το παρατεταμένο δίκτυο υποκλοπών από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη. «Εχθές ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κος Οικονόμου, παραδέχτηκε ότι ο κος Φλώρος, Αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ), ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Αυτό, ενώ μέχρι εχθές η κυβέρνηση δεν παραδεχόταν ότι έγιναν παρακολουθήσεις κεντρικών κυβερνητικών στελεχών και ανώτατων θεσμικών παραγόντων και μιλούσε για παραπληροφόρηση. Άρα, η κυβέρνηση πετούσε την μπάλα στην εξέδρα και έλεγε ψέματα στη Βουλή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούσε εάν ήταν υπό παρακολούθηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Είναι ξεκάθαρη η κυβερνητική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις και φυσικά αποδεικνύεται ότι είναι ανεπαρκής και ανίκανος ένας Πρωθυπουργός που έχει θέσει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ και γίνεται ένα άνευ προηγουμένου «πάρτι» παρακολουθήσεων».

Ο Σ.Φάμελλος επισήμανε την προσπάθεια συμψηφισμού εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών και κάποιων μέσων μαζικής ενημέρωσης μεταξύ της σοβαρότατης για τη δημοκρατία υπόθεσης των υποκλοπών από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και ενός κατασκευασμένου μηνύματος sms προς τον επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα που διακινείται και αποδίδεται στον Νίκο Παππά δήθεν για τις τηλεοπτικές άδειες. «Φαίνεται ότι το ζήτημα των υποκλοπών δημιουργεί ανησυχία και αγωνία στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία, το γνωστό υπερχρεωμένο εκατομμύρια ευρώ κόμμα των υποκλοπών, των Πάτσηδων, των Στάσσηδων, του κ. Χειμάρα, αναφέρεται σε μία αμφισβητούμενη κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, κατά της οποίας έχει ήδη υποβάλλει μήνυση ο Νίκος Παππάς για να κρύψει τις δικές της αδυναμίες».

Ξεκαθάρισε ότι: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί έχουν προσπαθήσει να σπιλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μάς έχουν "κρεμάσει ανάποδα" αλλά δεν έχουν βρει τίποτα. Ο κος Καλογρίτσας ήταν συνέταιρος του κ. Θεοδωρικάκου. Γιατί σιωπάτε; Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα σενάριο που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστηνε έναν μηχανισμό για να πάρει τηλεοπτική άδεια ο κος Καλογρίτσας ενώ, το αποτέλεσμα, στην πραγματικότητα και όχι σε σενάρια, ήταν ότι η αίτηση του κ. Καλογρίτσα απορρίφθηκε και δεν απέκτησε τηλεοπτική άδεια».

Ο Σ.Φάμελλος αναρωτήθηκε τέλος, επειδή τα λεγόμενά του προκάλεσαν κάποια ένταση στο στούντιο, αν «τελικά έχει ενοχλήσει τόσο πολύ το γεγονός ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με Υπουργό τον Νίκο Παππά οι καναλάρχες πλήρωσαν για πρώτη φορά για τηλεοπτικές άδειες; Γιατί άραγε κανείς δεν μιλούσε για άδειες που είχαν δοθεί δωρεάν τόσα χρόνια;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)