to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 19.01.2023

Πολιτική

Παρέμβαση Βούτση στη Θεσμών και Διαφάνειας: Επιβάλλεται να έρθει στη Βουλή ο κ. Ράμμος (βίντεο)

««Επιβάλλεται να έρθει στη Βουλή ο κ. Ράμμος. Έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ζητάει, ενώπιον της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Επιτροπής, να εκθέσει στοιχεία των ερευνών του όταν μάλιστα για την ίδια τη διαδικασία της ΑΔΑΕ έχει πολλαπλώς γίνει προσπάθεια να υπονομευθεί και να περιθωριοποιηθεί»


Απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν να οδηγήσουν την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών στην αφάνεια, την αμνησία και την ατιμωρησία, η Βουλή οφείλει να σεβαστεί το ρόλο της και να κάνει δεκτό το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε με παρέμβασή του στην Επιτροπή ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών αλλά και την ανοίκεια επίθεση στο πρόσωπο του Χρήστου Ράμμου,  προέδρου της ΑΔΑΕ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμαναν ότι δεν θα γίνουν συνεργοί σε μια αντισυνταγματική επιτροπή και ότι με τη διαδικασία των 2/5 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καλέσει στην Επιτροπή τον Χρήστο Ράμμο προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ακολουθεί η παρέμβαση του Νίκου Βούτση απέναντι στη στρατηγική της ΝΔ και του Προεδρείου της Επιτροπής για να μην γίνει δεκτό το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει τη Βουλή ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών:

«Επιβάλλεται να έρθει στη Βουλή ο κ. Ράμμος. Έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ζητάει, ενώπιον της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Επιτροπής, να εκθέσει στοιχεία των ερευνών του όταν μάλιστα για την ίδια τη διαδικασία της ΑΔΑΕ έχει πολλαπλώς γίνει προσπάθεια να υπονομευθεί και να περιθωριοποιηθεί. 

Κύριε Πρόεδρε, από τις 29 Ιουλίου και έπειτα έχουν περάσει τόσοι μήνες με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και βεβαίως με τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Υπήρξαν ακροάσεις από τις οποίες πέρασαν και κατέθεσαν όλοι όσοι άφησε η πλειοψηφία της Επιτροπής να το κάνουν.  Εάν έρθουν στο φως τα όσα ακούσαμε, τα ασύστολα ψεύδη και οι επικλήσεις του απορρήτου ενώπιον των Επιτροπών και αν τα αναλογιστεί κανείς σε συνάρτηση με τα όσα έχει βγάλει στην επιφάνεια, χωρίς να διαψευστούν, η ερευνητική δημοσιογραφία τόσους μήνες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ιστορία που έχει γραφτεί όλο αυτό το διάστημα δεν τιμά τον Κοινοβουλευτισμό.

Κάποιοι έδωσαν την κάλυψη για να ακούμε επί 4 μήνες ασύστολα ψεύδη ή επικλήσεις του απορρήτου. Η ΑΔΑΕ και ο κ. Ράμμος δεν ανήκαν σε αυτήν τη χορεία των ανθρώπων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν μπροστά μας και δεν διευκόλυναν το έργο μας που είναι να χυθεί άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία.

Επειδή λοιπόν η ΑΔΑΕ ήταν από τις λίγες αρχές και σίγουρα ο κ. Ράμμος ο μόνος Πρόεδρος που ενώπιον μας χωρίς επίκληση του απορρήτου άνοιξε τη συζήτηση και μας έδωσε τη δυνατότητα να προσπαθήσουμε να μπούμε στο βάθος της υπόθεσης αυτής, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε το αίτημά του εάν θέλουμε πράγματι να συνεχίσουμε να ψάχνουμε την αλήθεια απέναντι σε πολλές δυνάμεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό που θέλουν να  την οδηγήσουν στην αφάνεια, στην αμνησία και την ατιμωρησία».        

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)