to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 18.01.2023

Πολιτική

Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου γιοκ “χάρη” στη Διοίκηση Πατούλη

«Πρότυπο διάλυσης έκανε την Περιφέρεια Αττικής η δεξιά Διοίκηση - Β’ Φάση Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, γιόκ.» τονίζει σε δελτίο τύπου της η Δύναμη Ζωής


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Διοίκηση της διάλυσης και της χρεοκοπίας, η Διοίκηση Πατούλη πρόσθεσε άλλη μία “επιτυχία” στο ενεργητικό της. Με πρόσφατο Δελτίο Τύπου παραδέχθηκε ότι μετά από τις οκτώ διαδοχικές παρατάσεις της Α’ φάσης, η Β’ Φάση του εμβληματικού έργου και το Δημόσιο Οικολογικό πάρκο παραπέμπονται στις καλένδες καθώς πλέον, όπως εξηγεί στους πολίτες η δεξιά Διοίκηση, ως “μεγάλο έργο” θα πρέπει να λάβει πλέον και την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Πρόκειται για μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει περίπου δύο χρόνια σύμφωνα με τους μέσους όρους αντίστοιχου προϋπολογισμού έργων από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Μιλάμε δηλαδή για το 2025 το νωρίτερο και… βλέπουμε. Ενώ το έργο δεν έχει ακόμη λάβει την απαραίτητη έγκριση ένταξης στη τρέχουσα ή στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Για να χρυσώσει το χάπι της αποκλειστικής της αποτυχίας η Διοίκηση Πατούλη, που εδώ και τέσσερα χρόνια όλο υπόσχεται ότι επίκειται η ολοκλήρωση της Ανάπλασης του Φαληρικού και του Δημόσιου Οικολογικού πάρκου, αυτή τη φορά εμπλέκει την… Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αλήθεια είναι όμως μία και τη γνωρίζουν οι πολίτες μέσα από τα ίδια τα Δελτία Τύπου της Διοίκησης:

  • Στις 11 Ιουνίου 2020: “Η Περιφέρεια έχει δεσμευθεί ότι η Α’ Φάση του Έργου θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2020 και θα κάνουμε ότι χρειαστεί, για να προκηρυχθεί στο ίδιο διάστημα και η Β’ Φάση του”.
  • Στις 14 Μαΐου 2021: “Γ. Πατούλης: ‘Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, προχωράμε γοργά για τη Β’ Φάση Ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. Η Αττική αλλάζει πρόσωπο”.
  • Στις 8 Οκτωβρίου 2022: “Η υλοποίηση της Β’ Φάσης και η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου είναι εξασφαλισμένη πλέον αφού στις 26 Αυγούστου 2022 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» 2021-2027, στον κατάλογο Έργων Στρατηγικής σημασίας του οποίου περιλαμβάνεται το οικολογικό πάρκο στο Φαληρικό Όρμο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το Δεκέμβριο του 2025”. Και : “χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρηματοδότησης και να καλυφθούν οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε”.
  • Στις 13 Ιανουαρίου 2023: “Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (σσ με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) συμφωνήθηκε η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη προκειμένου το προσεχές διάστημα να προσδιοριστούν τα βήματα για την άμεση δημοπράτηση της Β Φάσης του έργου”.

“Οδικός Χάρτης” για έργο – φάντασμα. Στον τελευταίο προϋπολογισμό του 2023 η Διοίκηση της διάλυσης δεν έχει καν εντάξει τις αναγκαίες πιστώσεις για την ολοκλήρωση της Α Φάσης!

Τώρα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επικαλείται την ΕΕ μιλώντας για “Περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη”. Πράγματι. Πρότυπο διάλυσης έκανε την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Πατούλης. Για αυτό κι έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα “ολοκληρώσει” την ανάπλαση του Φαληρικού με επιθέσεις κατά της Δύναμης Ζωής και με Δελτία Τύπου.

Το βέβαιο είναι ότι το Δημόσιο Οικολογικό πάρκο, που, αν ήταν στην Διοίκηση η Δύναμη Ζωής, θα έβαινε τώρα προς ολοκλήρωση, θα ξεκινήσει άμεσα από τη νέα Προοδευτική Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)