to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 16.01.2023

Πολιτική

«Παρών» στην κηδεία του Γλύξμπουργκ και ο σύμβουλος του Μητσοτάκη, Γιώργος Καλαντζής

Η υποκριτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του αναφορικά με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και τη φιλοβασιλική πτέρυγα της «γαλάζιας» παράταξης, αναδεικνύεται μετά την αθρόα παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και της ΝΔ στην κηδεία του τέως


Σημειώνεται ότι μετά το «ελευθέρας» που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ το «παρών» σήμερα, Δευτέρα 16/1/23.

\Συγκεκριμένα, στην κηδεία του τέως βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργος Καλαντζής.

Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «μόνο η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού έλειπε από την τελετή για να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις της φιλοβασιλικής πτέρυγας της ΝΔ, δεν απέτισε απλά φόρο τιμής στη κηδεία ενός ιδιώτη, αλλά υποκλίθηκε σήμερα κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία».

Καταλήγοντας, το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι ότι η δήθεν φιλελεύθερη και δημοκρατική στάση του πρωθυπουργού χάθηκε στην υπαναχώρηση από την αρχική απόφασή του για το λαϊκό προσκύνημα και στην επιλογή της ΕΡΤ για τον τριήμερο μαραθώνιο τηλεοπτικής κάλυψης.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε τα «καρφιά» του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αντ. Σαμαρά.

«Να σας πω την αλήθεια, εντυπωσιάζομαι για τους όψιμους φιλοβασιλικούς» δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξή του, για τη σημερινή παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην Μητρόπολη Αθηνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)