to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 16.01.2023

Πολιτική

Γαλάζιες παρουσίες στη κηδεία του Γλύξμπουργκ - Από νωρίς ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους νοσταλγούς του Γλύξμπουργκ


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το «παρών» στην κηδεία του Γλύξμπουργκ αναμένεται να δώσουν σήμερα Δευτέρα (16/1) πολλοί βουλευτές της ΝΔ, μετά το «ελευθέρας» που τους έδωσε ουσιαστικά η Πειραιώς να παραστούν στην «ιδιωτική κηδεία» αλλά και την αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάνο Πικραμμένο, πλάι στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Από τους πρώτους που έφτασαν στη Μητρόπολη για το προσκύνημα του έκπτωτου ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του. Έγινε δεκτός από τους νοσταλγούς του Γλύξμπουργκ και χειροκροτήματα και συνθήματα.

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία άλλωστε είχε βαφτίσει ο έκπτωτος βασιλιάς.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κηδεία Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε λίγη ώρα αναμένεται να βρεθεί εκεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του, Γεωργία.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος για να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά στην απόφαση της διυπουργικής σύσκεψης, προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση, αναφέροντας ότι: «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες».

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μητρόπολη θα βρεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ ανοιχτό είναι αν θα βρεθεί στην εξόδιο ακολουθία ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας έσπευσε να κάνει νέο φιλομοναρχικό Tweet σήμερα το πρωί στο οποίο γράφει: «Ο τελευταίος Βασιλιάς της Ελλάδος κηδεύεται και περνά, όπως οι Πρόγονοι του, στην Ιστορία της Πατρίδας μας. Την Ιστορία που οι Έλληνες τιμούμε και σεβόμαστε. Και πάλι Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του». Οφείλει να εξηγήσει βέβαια ο Θάνος Πλεύρης αν έχει γνώμη για την ιστορία και αν αποτιμά την παρουσία της μοναρχίας στη χώρα μας όπως ο ελληνικός λαός.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο θα κάνει και ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης.

Επιπλέον στο λαϊκό προσκύνημα βρέθηκαν και ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το «παρών» έδωσε και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης καθώς και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. Το «παρών» έδωσε και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλατζής.

Eπίσης την εμφάνιση της έκανε η σύζυγος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα τον εκπροσωπήσει.

asimakopoulou_tews__1_

nikolopoulos_2

dimitris-kammenos_2

kalatzis_giorgos

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αυγή, News247, Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)