to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 15.01.2023

Πολιτική

Τα ερωτήματα που δεν απαντά η κυβέρνηση για την παρακολούθηση Φλώρου

Τα αμείλικτα ερωτήματα μετά τις νέες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου και η ένοχη σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη


Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη σχετικά με την παρακολούθηση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν ενδείξεις και για μαύρο χρήμα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Documento, η ΕΥΠ όχι μόνο δεν παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά συγκέντρωνε στοιχεία για την προσωπική του ζωή.

Ταυτόχρονα, νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται ότι οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Σε συνομιλία του, μάλιστα, με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, ο κ. Φλώρος φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε μέχρι και παγίδα στον υπουργό, με σκοπό να τον εκθέσει.

Ήδη από από το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν: «παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για "λόγους εθνικής ασφαλείας" ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου»;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά δεν πήρε δημόσια θέση για όλες αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, δείχνοντας δια της σιωπής, την ενοχή του. Μάλιστα, σε τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όχι μόνο δεν διέψευσε τις αποκαλύψεις, αλλά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ έκανε για πρώτη φορά τοποθέτηση, καθώς με ανακοίνωση το Σάββατο, έδειξε την δυσαρέσκειά του για τις εκθέσεις της ΕΥΠ, χωρίς όμως να σταθεί στο περιεχόμενο της παρακολούθησης.

Διαβάστε: Ο Φλώρος αποδέχεται ως δεδομένη την παρακολούθησή του - Δήλωση ενοχής από τον Οικονόμου, επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μετά και τις αποκαλύψεις σχετικά με την έκθεση για τον στόχο «519c», δηλαδή τον Κωνσταντίνο Φλώρο, δήλωσε έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δήλωσε τα εξής: «Μένει να μάθουμε -ελπίζουμε σύντομα-  αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά. Ακόμη δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες:

Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;
Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;
».

Πρόκειται για δύο αμείλικτα ερωτήματα που προκαλούν αμηχανία στην κυβέρνηση η οποία προτιμά για άλλη μία φορά την ένοχη σιωπή.

Σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη στο Ράδιο ΜέΡΑ για την ανανέωση της θητείας εν μέσω σοβαρών αποκαλύψεων: «Την ώρα που υπάρχουν σοβαρές αποκαλύψεις για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στις οποίες δεν απαντάει ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβερνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανανεώνει την θητεία του υπό την παρακολούθηση του, κ. Φλώρου, δημιουργώντας ανησυχία & ερωτηματικά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)