to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 14.01.2023

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει παιγνίδια με την κηδεία του έκπτωτου βασιλέα ενώ η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα (βίντεο)

«Πράξη εκτροπής η γνωμοδότηση Ντογιάκου»


    «Η χώρα έχει παρά πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι πολίτες παλεύουν με την ακρίβεια και την ανεργία και η χώρα κινδυνεύει να γίνει  θέατρο του παραλόγου για το με ποιες τιμές θα ταφεί ο έκπτωτος βασιλέας, ο οποίος είναι ένας ιδιώτης με την επιλογή του ελληνικού λαού», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλος. μιλώντας στο ΑΡΤ και την εκπομπή του Γ. Βαθιώτη ¨Χωρίς Χρώμα». «Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την παρουσία της στην κηδεία, προσπαθώντας να κλείσει το μάτι στους συντηρητικούς, φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους. Ο έκπτωτος βασιλέας κρίθηκε για το σύνολο των προβλημάτων που προκάλεσε ο ίδιος και η δυναστεία του στη χώρα. Έχουμε κλείσει το θέμα του πολιτειακού και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται περαιτέρω κουβέντα», συμπλήρωσε.

      Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, μίλησε για οριακή θεσμική εκτροπή «Παρεμβαίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επιχειρεί να περιορίσει τις αρμοδιότητες που εκ του Συντάγματος έχει η ΑΔΑΕ. Οπως είπε, το άρθρο 19 του Συντάγματος ορίζει την απόλυτη προστασία του δικαιώματος της επικοινωνίας το οποίο επιτρέπεται να αρθεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και υπό τον έλεγχο της ΑΔΑΕ. «Ο κ. Ντογιάκος γνωμοδοτεί επί ερωτήματος ιδιώτη, σε υπόθεση που εκκρεμεί ποινικά, επιχειρεί να ψαλιδίσει αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και απειλεί με καθείρξεις. Πρόκειται για  πράξη εκτροπής και δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργείται ένα μέτωπο αντίστασης. Η κυβέρνηση είναι από την αρχή σε κινούμενη άμμο Είναι αδιανόητο για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία να έχει τεθεί υπό παρακολούθηση ο αρχηγός του τρίτου κόμματος ο οποίος είναι πιθανό να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», υπογράμμισε.

      Σχολιάζοντας την ακρίβεια που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, επεσήμανε ότι υπάρχουν είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα, όπου καταγράφεται τεράστια αύξηση της τιμής του κατά 26,5%., ενώ μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας έχει κόψει ένα γεύμα την ημέρα. «Δυόμιση χρόνια μετά την πανδημία έχουμε ακόμη έκτακτες συνθήκες και οι απευθείας αναθέσεις έφτασαν στα 8,5 δις ευρώ. Αυτό κάτι λέει. Αν και δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός ότι θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας μέχρι σήμερα δεν έχει μπει στα ταμεία ούτε ένα ευρώ. Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων ενώ η πανδημία είναι ενεργή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες», σημείωσε και επανέλαβε ότι όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κοστολογημένες. «Πρέπει να μειωθούν ο ΕΦΚ στα καύσιμα και ο ΕΦΚ στα  είδη πρώτης ανάγκης. Τα επιδόματα που επιλέγει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χτυπούν την ρίζα του προβλήματος», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)