to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 14.01.2023

Πολιτική

Απαντήσεις για την παρακολούθηση Φλώρου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον άφωνο Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο λόγω εθνικής ασφάλειας ή για τα δισ. των εξοπλιστικών που ήθελε να ελέγχει;»


Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (14/1/23) με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ:

«Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο λόγω εθνικής ασφάλειας ή για τα δισ. των εξοπλιστικών που ήθελε να ελέγχει;»

Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:

Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για «λόγους εθνικής ασφαλείας» ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου;

Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών.​

Το δημοσίευμα του Documento

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ο Κων. Φλώρος αγόρασε ακίνητο μεγάλης αξίας, πληρώνοντας το 50% «μαύρα», γεγονός που αποτυπώνεται σε έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως η εφημερίδα. Φυσικά, πουθενά δεν προκύπτει λόγος «εθνικής ασφαλείας» για την παρακολούθηση αυτή.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας βλέπουμε να «φιγουράρει» το εξής απόσπασμα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα 600.000 πληρώθηκαν «μαύρα». Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι €1.500, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Αναμένεται τώρα η αντίδραση του Μαξίμου για τις νέες αποκαλύψεις, αν και μάλλον ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος τηρήσει και πάλι σιγή ιχθύος, στάση που έχει τηρήσει εξάλλου και καθ' όλη την υπόθεση.

Πάντως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός σήμερα από την Αλεξανδρούπολη σχολίασε πως «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να υποδείξει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην ΑΔΑΕ πώς θα κινηθούν», ενώ κάλεσε άπαντες «και την ΑΔΑΕ», να συμμορφωθούν με τον νόμο που ψηφίστηκε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)