to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 14.01.2023

Πολιτική

Νέα «βόμβα» από το Documento: Παρακολούθηση Φλώρου για «μαύρη» αγορά ακινήτου 1,2 εκ. ευρώ

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ο Κων. Φλώρος αγόρασε ακίνητο μεγάλης αξίας, πληρώνοντας το 50% «μαύρα», γεγονός που αποτυπώνεται σε έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως η εφημερίδα. Φυσικά, πουθενά δεν προκύπτει λόγος «εθνικής ασφαλείας» για την παρακολούθηση αυτή


Έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να αγοράζει ακίνητο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, με τουλάχιστον τα 600.000 ευρώ από αυτά να δίνονται σε «μαύρο» χρήμα.

Η εφημερίδα σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως «η επαφή με το υλικό της παρακολούθησης είναι ανατριχιαστική από κάθε άποψη».

Το θέμα παίρνει νέα τροπή καθώς αποκαλύπτεται πως ο Κων. Φλώρος παρακολουθείτο και από «εξωτερικές πηγές» (σ.σ. ενδεχομένως μέσω Predator;), ενώ φαίνεται να καταρρέει πλέον και το μέχρι τώρα αφήγημα περί λόγων «εθνικής ασφαλείας», για την αιτιολόγηση των παρακολουθήσεων.

Στόχος 519c

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας βλέπουμε να «φιγουράρει» το εξής απόσπασμα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα 600.000 πληρώθηκαν «μαύρα». Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι €1.500, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Αναμένεται τώρα η αντίδραση του Μαξίμου για τις νέες αποκαλύψεις, αν και μάλλον ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος τηρήσει και πάλι σιγή ιχθύος, στάση που έχει τηρήσει εξάλλου και καθ' όλη την υπόθεση.

Πάντως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός σήμερα από την Αλεξανδρούπολη σχολίασε πως «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να υποδείξει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην ΑΔΑΕ πώς θα κινηθούν», ενώ κάλεσε άπαντες «και την ΑΔΑΕ», να συμμορφωθούν με τον νόμο που ψηφίστηκε.

Με μία σκληρή ανακοίνωση του απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο «εγγυητής της εθνικής ασφάλειας» να μας πει γιατί η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη: «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας και να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στον Έβρο, καλό είναι να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο παρακολουθούσε όλη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμενων. Ποιος ο δήθεν εθνικός λόγος που η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, τον Σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Εκτός και αν όλα είναι ψέματα.

Αν είναι ψέματα όμως, γιατί τρέμει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στους παρόχους και με θράσος καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να συμμορφωθεί με το νόμο συγκάλυψης που ψήφισε;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)