to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 13.01.2023

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Άργησαν 3μισι χρόνια - Καπηλεύονται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ

Απαράδεκτη η απόκρυψη του ιστορικού της μεταρρύθμισης της ηλεκτρονικής ίδρυσης επιχειρήσεων τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης


Στην πάγια τακτική της να καπηλεύεται τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε για άλλη μία φορά η ΝΔ. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η μεταρρύθμιση για την ηλεκτρονική ίδρυση επιχειρήσεων.

Σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της λειτουργίας της «Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών», περιαυτολογώντας περιέγραψε τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησης αποκρύπτοντας ωστόσο το ιστορικό της εν λόγω μεταρρύθμισης.

«Η μεταρρύθμιση για την ηλεκτρονική ίδρυση επιχειρήσεων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίστηκε μάλιστα ως καλή πρακτική από Παγκόσμια Τράπεζα και Κομισιόν και οδήγησε στην ίδρυση επιχειρήσεων μέχρι και σε 8 μόλις λεπτά» τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταρρύθμιση, σημειώνει ότι άργησε 3μιση χρόνια την ώρα που η μοναδική εκκρεμότητα που είχε απομείνει, ήταν η ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «χιλιάδες επιχειρήσεις ιδρύονται κάθε μέρα, πέρυσι ιδρύθηκαν 50.000 ατομικές επιχειρήσεις. Απαιτούσε παραπάνω από 5 επισκέψεις, έπρεπε να πηγαίνεις σε μια σειρά από γκισέ για να μπορέσεις να πάρεις συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Αυτές οι πέντε επισκέψεις πλέον γίνονται 5 λεπτά και η επίσκεψη είναι πλέον ψηφιακή μέσω του gov.gr».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)