to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 13.01.2023

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι επισπεύδουσα στη έρευνα για τις υποκλοπές

«Το δίδυμο σκάνδαλο, των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των θεσμών. Έχουμε σαφή παραβίαση των κανόνων του κράτος δικαίου. Η πολιτική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη είναι πλήρης. Η κυβέρνηση κάνει ότι αγνοεί το θέμα, η κοινωνία όμως όχι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ONE Channel.


Ο Θ. Ξανθόπουλος μίλησε για «κρεσέντο αντιδημοκρατικών ενεργειών από την επίκληση απορρήτου ενώπιον της Βουλής έως την τουλάχιστον άστοχη γνωμοδότηση Ντογιάκου, με την οποία επιχειρείται να περισταλούν δικαιώματα της ΑΔΑΕ που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και αφορούν στην περιφρούρηση του απορρήτου των επικοινωνιών». 

«Ο νομικός κόσμος της χώρας και οι ευαίσθητοι δημοκρατικοί πολίτες έχουν συσπειρωθεί. Είναι θέμα της κοινωνίας​ η  υπεράσπιση των συνταγματικών λειτουργιών. Βρισκόμαστε στα όρια της εκτροπής. Η απόφαση του ΔΣΑ αποδομεί την γνωμοδότηση Ντογιάκου. Έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια συσπείρωση πολιτών για την υπεράσπιση βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Το τραύμα που αφήνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στη δημοκρατία είναι δυσεπούλωτο. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι η επισπεύδουσα δύναμη για την διερεύνηση του σκανδάλου και όχι να φρενάρει τις έρευνες», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, σημείωσε ότι οφείλει να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας αλλά δυστυχώς γίνεται χωρίς πλαίσιο και ατζέντα, σε αντίθεση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίχτηκε στα περιφερειακά συνέδρια για να διαμορφώσει ένα συνεκτικό ιστό ανάπτυξης των περιφερειών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)