to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 13.01.2023

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Το σχέδιό μας απαντά στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας»

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την πορεία της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Καταθέτουμε ένα προγραμματικό σχέδιο που απαντά στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και πρέπει να υλοποιηθεί με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και για αυτό μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στο Formedia TV


«Αντί να ψαρεύει σε θολά νερά για ψήφους βασιλοφρόνων και ακροδεξιών, η κυβέρνηση θα έπρεπε επιτέλους να ασχοληθεί με τα ζωτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στο Formedia TV. Και τόνισε: «Το κτήμα Τατοΐου πρέπει να αξιοποιηθεί βάση μιας σοβαρής μελέτης και με όρους προστασίας της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος».

«O ετήσιος πληθωρισμός για την χώρα μας έκλεισε στο δυσθεώρητο 9.6% για το 2022, με τις αυξήσεις στα τρόφιμα να είναι πολλαπλάσιες του επίσημου πληθωρισμού» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας που εφαρμόζει, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά το επιδεινώνουν» σχολίασε  χαρακτηριστικά.

«Η χώρα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση στην Ευρώπη, καθώς παράλληλα με την έκρηξη των τιμών αντιμετωπίζουμε την καθήλωση των επιδομάτων»  επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Από τη μία είμαστε πρωταθλητές στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων από την άλλη έχουμε το 2ο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με όρους αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ των 27».

«Οι προτάσεις μας για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα έχουν εφαρμοσθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχουν φέρει αποτελέσματα. Ενώ θα ωφελήσουν κατ'εξοχήν  τα ασθενέστερα και τα μεσαία στρώματα που καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους σε βασικά είδη διαβίωσης» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης.

«Παράλληλα απαιτείται η αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική προσαρμογή, μαζί με την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους από την πανδημία και μετά και την διεύρυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση» συνέχισε. «Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την δυνατότητα για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, όπως έγινε με την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών το 2018».

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την πορεία της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Καταθέτουμε ένα προγραμματικό σχέδιο που απαντά στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και πρέπει να υλοποιηθεί με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και για αυτό  μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)