to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 12.01.2023

Διεθνή

Ρωσία: Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οφσιάνικοβα έγραψε βιβλίο για τη ρωσική προπαγάνδα

H δημοσιογράφος που είχε σηκώσει ζωντανά πανό κατά του πολέμου στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Πρώτου Καναλιού της ρωσικής τηλεόρασης έγραψε βιβλίο για τη ρωσική προπαγάνδα


Η δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτιδα του Πρώτου Καναλιού της ρωσικής τηλεόρασης Μαρία Οφσιάνικοβα, η οποία το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2022, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων βγήκε ζωντανά στον αέρα, πίσω από την παρουσιάστρια του δελτίου κρατώντας ένα αυτοσχέδιο πανό που έγραφε «Όχι στον πόλεμο. Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ. Οι Ρώσοι κατά του πολέμου», έγραψε βιβλίο για τη ρωσική προπαγάνδα.

Το βιβλίο της με τίτλο «Μεταξύ Καλού και Κακού. Πώς τελικά αντιστάθηκα στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου» θα κυκλοφορήσει στην Γερμανία, στα γερμανικά και θα εμφανισθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 14 Μαρτίου, έναν ακριβώς χρόνο μετά την αντιπολεμική της διαμαρτυρία, μετέδωσε σήμερα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, επικαλούμενο τον εκδοτικό οίκο Langen Müller Verlag.

Όπως σημειώνουν οι εκδότες στην περιγραφή του βιβλίου, η Μαρίνα Οφσιάνικοβα, η οποία έφυγε πέρυσι από τη Ρωσία, «προκάλεσε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο στη ρωσική κρατική τηλεόραση όταν είπε στους τηλεθεατές σε ζωντανή μετάδοση με την αντιπολεμική αφίσα της ότι τους λένε ψέματα στην τηλεόραση και ότι ο Πούτιν διεξάγει έναν κτηνώδη πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας <...>. Κάποιοι λένε ότι είναι Βρετανίδα κατάσκοπος, άλλοι πιστεύουν ότι είναι πράκτορας της FSB. <...> Τώρα η Μαρίνα διηγείται την ιστορία της <...>».

Ο τίτλος του βιβλίου στα γερμανικά είναι «Zwischen Gut und Böse. Wie ich mich endlich der Kreml-Propaganda entgegenstellte». Η ηλεκτρονική έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του γερμανικού εκδοτικού οίκου και κοστίζει 22 ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)