to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:18 | 11.01.2023

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Ο Ντογιάκος επιχειρεί να ακυρώσει την έρευνα για τις υποκλοπές και να εκφοβίσει την ΑΔΑΕ

«Προαναγγελθείσα η αντισυνταγματική γνωμοδότηση Ντογιάκου επιχειρεί να ακυρώσει την έρευνα για τις υποκλοπές και να εκφοβίσει την ΑΔΑΕ» τόνισε στην εκπομπή One Report και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, η Αν. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θ. Φωτίου ενώ επεσήμανε ότι «η δήλωση Τσίπρα τιμά τον ρόλο του ως 4ου πολιτειακού παράγοντα». Επιπλέον σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δημιουργήσει προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει λύση στο διπλό αδιέξοδο με τα χαμηλότερα εισοδήματα και τις υψηλότερες δαπάνες διαβίωσης


«Για πρώτη φορά συμβαίνει μια τέτοια παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε μια ανεξάρτητη αρχή. Έχουμε μια γνωμοδότηση ευθέως αντισυνταγματική, η οποία όμως, δεν παράγει δέσμευση. Μόνο οι δικαστικές αρχές παράγουν δέσμευση με τις αποφάσεις τους. Η απόφαση του κ. Ντογιάκου παραβιάζει το Σύνταγμα. Αυτό δεν είναι κάτι που ισχυριζόμαστε μόνο εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το λέει και η ΑΔΑΕ αλλά και ο νομικός κόσμος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας τεράστιος αναβρασμός στον νομικό κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που συμβαίνει ήταν προαναγγελθέν από τις πράξεις της κυβέρνησης και του κ. Ντογιάκου, ο ο οποίος είχε ήδη προσπαθήσει να απαγορεύσει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να δώσουν στοιχεία στην ΑΔΑΕ.

Η ΑΔΑΕ έχει ευρήματα στο σκάνδαλο των υποκλοπών και προφανώς η παρέμβαση του κ. Ντογιάκου γίνεται για να μην αποκαλυφθούν ευρήματα. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη ενέργεια με στόχο για να μπει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν πρόκειται όμως, να συμβεί αυτό. Υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές οι οποίες, εκ του Συντάγματος, είναι επιφορτισμένες με αυτό το καθήκον.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε έλεγχο των τηλεφώνων ως ένας απλός πολίτης ή ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας πήγε στην ΑΔΑΕ ως πολιτειακός παράγων, όπως ορίζεται άλλωστε, από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Είναι ο τέταρτος πολιτειακός μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό. Είναι υπεύθυνος για την τήρηση του συντάγματος» είπε η κ. Φωτίου για το θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεοραφία.

Στη συνέχεια στάθηκε στο δίπολο αδιέξοδο του ελληνικού λαού, το οποίο κατά την κ. Φωτίου είναι το εξής: «εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα (από τα χαμηλότερα της Ευρώπης) και εξαιρετικά υψηλές δαπάνες διαβίωσης. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τέσσερα σημεία για την αύξηση των εισοδημάτων. 1) 800+ 80 (τιμαριθμική προσαρμογή) κατώτατος μισθός, 2) 10.000 αφορολόγητο για όλους. 3) 2,3 δις στους συνταξιούχους αναδρομικά σε 3 δόσεις και 13η σύνταξη και 4) ισχυρό δημόσιο δωρεάν κοινωνικό κράτος. Υγεία-παιδεία-ασφάλιση-πρόνοια για όλους, για ενίσχυση του εισοδήματος τους με τον λεγόμενο κοινωνικό μισθό (γιατί εάν δεν προσφέρει το κράτος δωρεάν υπηρεσίες, τις πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του) και για να νοιώθει ασφάλεια για κάθε μεταβολή της κατάστασης του που συμβαίνει τη ζωή του (αναπηρία, γηρατειά, γέννηση παιδιού, ανεργία κτλ)».

Ενώ για να μειωθούν οι υψηλές δαπάνες διαβίωσης, η κυρία Φωτίου δήλωσε ότι υπάρχει ένα πακέτο πολιτικών για:

«1. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

2. Στέγη:

α) 140 έως 350 ευρώ επιδότηση για τους νέους

β) έλεγχος και περιορισμός του airbnb, με κατάργηση στις ξένες εταιρίες και περιορισμό στα φυσικά πρόσωπα-2 έως 3 ακίνητα)

γ)Τράπεζα Στέγης για όλους, για να ρίξουμε τις τιμές ενοικίων και για κοινωνική κατοικία,

δ) προστασία της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του πτωχευτικού Μητσοτάκη.

3. Για την ενέργεια προτείνουμε: ειδικό φόρο κατανάλωσης και πλαφόν στη χονδρική της ενέργειας, φορολόγηση 95% των υπερκερδών και κατάργηση της επιδότησης αισχροκέρδειας, ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ για να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές ρεύματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)