to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 09.01.2023

Πολιτική

Σκυτάλη από τον «γαλάζιο» ιντερνετικό υπόκοσμο: Επίθεση Οικονόμου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα Γλυπτά

Στο εκλεγμένο προεδρείο των Ελλήνων Αρχαιολόγων επέλεξε να επιτεθεί σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρουσιάζοντας μάλιστα την πρόσφατη συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα ως συνάντηση «προσώπων», και μάλιστα από εκείνα που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση. Απάντηση από την Δέσποινα Κουτσούμπα.


Στο στόχαστρο της κυβέρνησης αυτή τη φορά οι Έλληνες Αρχαιολόγοι, το εκλεγμένο προεδρείο των οποίων συναντήθηκε το Σαββατοκύριακο με τον Αλέξη Τσίπρα, στο φόντο και των διαρροών για διαπραγματεύσεις με αντικείμενο τον «δανεισμό» των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα.

«Ο πρωθυπουργός εργάζεται ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», ανέφερε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι «την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας συνομιλεί με πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε σκόπιμα να εμφανίσει τους συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μεμονωμένα πρόσωπα,

Συγκεκριμένα ο Γ. Οικονόμου έγραψε στην ανάρτησή του:

«Ο πρωθυπουργός εργάζεται ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφορά είναι αποκαλυπτική και κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει».

Κατά την υπόλοιπη τοποθέτησή του ο κυβ. εκπρόσωπος αναλώθηκε στα πεπραγμένα της «πρώτης τετραετίας» της ΝΔ στην κυβέρνηση, κατά την οποία  «οι πολίτες κατάλαβαν από προσωπική εμπειρία ότι τα αποτελέσματα της διαρκούς μας προσπάθειας μετατράπηκαν τάχιστα και άμεσα σε κοινωνικό μέρισμα» που «τους προστάτευσε αφενός κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις εισαγόμενες κρίσεις και αφετέρου βελτίωσε το βιοτικό τους επίπεδο». Παραδέχθηκε μάλιστα, παρουσιάζοντας φυσικά μια παραποιημένη εικόνα για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πως πρωταρχικός στόχος της παρούσας κυβέρνησης ήταν να «αναστρέψει την πορεία που είχε πάρει η χώρα την περίοδο 2015-2019», ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα κυβερνητικά νομοσχέδια τα οποία καταψήφισε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, θέλοντας να εμφανίσει μια αντικοινωνική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια σειρά κρίσιμων εθνικών, κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ χειρίστηκε όπως είδαμε να χειρίζεται.

Δέσποινα Κουτσούμπα: Ο Οικονόμου απέδειξε ότι δέχομαι επίθεση συντονισμένη από τη ΝΔ

Απάντηση στον Γιάννη Οικονόμου για τα όσα είπε σε βάρος της δίνει η Δέσποινα Κουτσούμπα, τονίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της εξαπέλυσε επίθεση με στημένο δημοσίευμα με παραποιημένη φωτογραφία.

«Ευχαριστώ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου που απέδειξε με τη σημερινή του δήλωση ότι η επίθεση που δέχομαι εδώ και 2 μέρες επί του προσωπικού είναι συντονισμένη από τη ΝΔ.

Βεβαίως όταν δεν έχεις να απαντήσεις στα επιχειρήματα του Συλλόγου, επιλέγεις επίθεση στο πρόσωπο της προέδρου, και μάλιστα από στημένο δημοσίευμα με παραποιημένο σκρηνσοτ, το οποίο αποσύρθηκε λόγω αγωγής (βλέπε φωτό)» σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και προσθέτει:

«Ο κ. Οικονόμου με γνωρίζει ήδη από τα χρόνια μας στο πανεπιστήμιο και γνωρίζει και την επιστημονική μου πορεία, όπως γνωρίζει πολύ καλά αν είμαι χυδαία ή όχι. Κρίμα που από τη θέση που είναι αναγκάζεται να λέει πράγματα που ξέρει ότι δεν ισχύουν.

Δυστυχώς για αυτόν, δεν έχει να προσάψει τίποτα ούτε σε μένα, ούτε στον Σύλλογο, κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανη.

Σε κάθε περίπτωση η απορία μου παραμένει: αφού η κυβέρνηση δεν συζητά δανεισμό, σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της, αλλά μόνο επιστροφή των γλυπτών, ποιος είναι ο λόγος που τους ενοχλεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων όταν διατυπώνει ακριβώς αυτή την πάγια θέση της χώρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)