to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 09.01.2023

Πολιτική

Π. Τσαπανίδου: Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη ο Μητσοτάκης ή στηρίζει το πλιάτσικο 5,5 εκατ. με 420 απευθείας αναθέσεις;

Η Πόπη Τσαπανίδου έθεσε εκ νέου το κρίσιμο ερώτημα που αφορά στο στέλεχος της ΝΔ που όπως αποκάλυψε ο Θ. Κουκάκης έλαβε απευθείας αναθέσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, το αν προτίθεται δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον διαγράψει. Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανήλθε στο θέμα με δεδομένο πως ο Γιάννης Οικονόμου κάλυψε τον κ. Κουτούπη μιλώντας για «σκανδαλολογία»


Αναφέρει συγκεκριμένα η Π. Τσαπανίδου στην ανακοίνωση της:

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ένα νέο όργιο με 420 απευθείας αναθέσεις, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να το καλύψει με  γενικόλογες αοριστίες.

Την ώρα που οι πολίτες μετράνε και το τελευταίο ευρώ με την αισχροκέρδεια να τους γονατίζει, περιμένουμε από την κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις για ένα ακόμη σκάνδαλο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη:

- Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ;

- Θα ζητήσει να επιστρέψουν τα 5,5 εκατ. ευρώ που ενθυλάκωσαν από τα δημόσια ταμεία;

- Θα ζητήσει από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο να διεξάγουν ελέγχους για τη νομιμότητα των εν λόγω απευθείας αναθέσεων;

Θα απαντήσει αυτή τη φορά ή θα συνεχίσει να προσβάλλει την δοκιμαζόμενη κοινωνία, επιτρέποντας σε κάποιους να κάνουν πάρτι με τα χρήματα των φορολογουμένων;

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με το αίτημα και την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής του στελέχους της ΝΔ για τις απευθείας αναθέσεις, απάντησε στην ενημέρωση των συντκακτών πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. «Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, άλλο τόσο απόλυτοι είμαστε στο ότι δεν υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, ατεκμηρίωτες καταγγελίες και προσπάθεια δημιουργίας αχταρμά με πραγματικά ή ανύπαρκτα γεγονότα. Η κυβέρνηση πορεύεται με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια», παρέχοντας σωσήβιο ασφαλείας για ακόμη μια φορά σε στέλεχος της ΝΔ που εμπλέκεται σε νέα δυσώδη υπόθεση που σχετίζεται με δημόσιο χρήμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)