to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πλιάτσικο διαρκείας

Διαφθορά και θεσμική παρακμή στη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη πάνε χέρι-χέρι.


φωτ.: Ευρωκίνηση / Γ. Κονταρίνης

Ο βουλευτής Χειμάρας, που έπαιρνε παρανόμως δημόσιο χρήμα καθώς η επιχείρησή του είχε συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο, έσπευσε να παραιτηθεί από την εταιρεία του μόλις την περασμένη Δευτέρα, μεταβιβάζοντας, όπως είπε, την επιχείρηση στους εργαζόμενους.

Αλλά δεν το γνώριζε ούτε ο ίδιος ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι δεν γνώριζαν; Ότι όταν είσαι βουλευτής δεν παίρνεις λεφτά από το Δημόσιο;

Διαφθορά και θεσμική παρακμή στη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη πάνε χέρι-χέρι.

Η Ν.Δ. δεν έσπευσε να διαγράψει άμεσα τον βουλευτή Φθιώτιδας και δρομολόγησε την παραίτησή του, νομίζοντας ότι έστω και έτσι θα σωθούν κάποια προσχήματα. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χθες σχεδόν ανακουφισμένος ότι «η παραίτηση Χειμάρα και οι εξηγήσεις που έχει δώσει καλύπτουν το θέμα συνολικά»!

Κανένας στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η υπόθεση του βουλευτή Φθιώτιδας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, όπως άλλωστε ισχύει και για εκείνη με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Πάτση.

Οι αποκαλύψεις επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς η δράση του βουλευτή Φθιώτιδας ήταν γνωστή από το 2020, με την πρώτη του σύμβαση με το Δημόσιο, καθώς υπήρξε καταγγελία από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον βουλευτή Παύλο Πολάκη.

Οπως ακριβώς και με τον Ανδρέα Πάτση. Το σκάνδαλο είχε καταγγελθεί δυο και τρεις φορές μέσα σε ενάμιση χρόνο και όμως το Μαξίμου έκανε πως δεν καταλάβαινε. Χρειάστηκε να λάβει το θέμα μεγάλες διαστάσεις, να μην κρύβεται άλλο, για να διαγράψει τον Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται καθημερινά δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί με τίποτα.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε εσπευσμένα χθες για να διασώσει τον Μητσοτάκη, την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία. Εν μέσω παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου αποκαλύπτεται με δραματική συχνότητα το πλιάτσικο που έχει στηθεί από το 2019, ακόμα και από περιφερειακά στελέχη και βουλευτές της κυβέρνησης. Κυριολεκτικά, δεν τους προλαβαίνεις.

Πάτσης, Μαραβέγιας, Χειμάρας, για να μείνουμε μόνο στους τελευταίους. Κοινό χαρακτηριστικό τους, οι χρυσές δουλειές με το Δημόσιο. Στη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη όλα επιτρέπονται, δεν υπάρχουν νόμοι, κανόνες, έλεγχος. Αρκεί να μην σε πιάσουνε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)