to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σαμπανιέρα

Εμφανής ο μικροπολιτικός χαρακτήρας που διακρίνει το Μαξίμου. Όμως θα έτρεχαν έτσι αν δεν φοβόντουσαν το εκλογικό αποτέλεσμα;


Μια αίσθηση πλούτου να σου βγάζει το μάτι, να σου ξυπνά τις θύμησες από το Πατουλόσπιτο. Στο φόντο, ο αυθεντικός πίνακας ζωγραφικής και η σαμπανιέρα, απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε αστικό σπίτι φιλελέ.

Η οικογενειακή φωτογραφία Μητσοτάκη αντικατοπτρίζει την ευτυχία αυτών που έχουν σήμερα την εξουσία. Όπως του υπουργού Άδωνι, που ανάρτησε (την αντίστοιχη με του Μητσοτάκη) εορταστική οικογενειακή φωτογραφία φορώντας παπούτσια 1.150 δολαρίων.

Δεν εκφράζει όμως και το άγχος τους τώρα που τη χάνουν κι ας λένε ό,τι θέλουν οι τελευταίες έρευνες των χωματουργικών εταιρειών. Τους έχει πιάσει μια… πιλάλα (που λέμε στα Καλάβρυτα). Ο Μητσοτάκης έδωσε πρωτοχρονιάτικο μποναμά: την αύξηση του κατώτατου μισθού ένα μήνα νωρίτερα (τον Απρίλιο αντί για τον Μάιο), εμφανιζόμενος πάλι γαλαντόμος για τα χρήματα που οι άλλοι θα πληρώσουν. Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς έτρεχαν τον Πατούλη να αδειοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής την υπουργούπολη που σχεδιάζει ο Σκέρτσος στον Υμηττό (στην ΠΥΡΚΑΛ). Όταν η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό real estate για μια δημόσια επιχείρηση, λογικό δεν είναι η διοίκηση της επιχείρησης να μη βάζει το εργοστάσιο να δουλέψει και να επιστρέφει τα συμβόλαια δηλώνοντας αδυναμία υλοποίησης;

Εμφανής ο μικροπολιτικός χαρακτήρας που διακρίνει το Μαξίμου. Όμως θα έτρεχαν έτσι αν δεν φοβόντουσαν το εκλογικό αποτέλεσμα; Τρέχουν να προλάβουν τις αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις μετά τις γιορτές, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, δικηγόρους, γιατρούς, εμπόρους και στις άλλες δυνάμεις του «κινήματος της γραβάτας», που το 2019 συμμετείχε στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει τις εκλογές. Ο Βορίδης του δίνει ευχέρεια χειρισμών εκδίδοντας το Προεδρικό Διάταγμα για την απογραφή από τις 10 Ιανουαρίου, επομένως ο πρωθυπουργός μπορεί από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά να κάνει εκλογές. Και ο Κουτσούμπας για κάποιον λόγο σπεύδει να κάνει τον PR του Μητσοτάκη διαρρέοντας τον διάλογο που είχε μαζί του στο Προεδρικό σε μια κίνηση στην οποία κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν προέβη - έτσι κι αλλιώς, όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όχι τυχαία, απουσίασαν από την εκδήλωση που θα έπρεπε να συνευρεθούν με τον Μητσοτάκη. Αποσυνάγωγο τον έχουν.

Ο σχεδιασμός είναι «κοντός». Ο Μητσοτάκης δεν έχει λόγο να κρατήσει ανοιχτή τη Βουλή. Εκεί κάνει πάρτι ο Τσίπρας. Διαδικαστικά θα «τρέξει» το Κοινοβούλιο. Πρέπει να προλάβει να μην ωριμάσουν οι συνθήκες στον προοδευτικό χώρο. Και να μην του ξεφυτρώσουν άλλες… Τσαπανίδου.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)