to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:04 | 03.01.2023

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών: Η ΑΔΑΕ ανοίγει τα αρχεία Cosmote, Vodafone, Wind

Παρουσία Ράμμου οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής - «Πράσινο φως» στο αίτημα Τσίπρα για ενημέρωση σχετικά με τις άρσεις απορρήτου την τελευταία τριετία


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έλαβε την απόφαση να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλους τους παρόχους τηλεφωνίας.

Παράλληλα άναψε το πράσινο φως στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ενημερωθεί σχετικά με τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και ελήφθη σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιριών Cosmote - ΟΤΕ, Vodafone και Wind θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον ίδιο τον Χρήστο Ράμμο, ενώ πρόκειται να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και «σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου».

Στην απόφαση σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, θα αποστείλει αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

Απόφαση της ΑΔΑΕ

Απόφαση της ΑΔΑΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)