to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 01.01.2023

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο «μάτι» της Ρωσίας τα εργοστάσια κατασκευής drones

45 drones ιρανικής κατασκευής που εξαπέλυσε η Ρωσία αναχαίτισε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα - Τα πλήγματα στην Ουκρανία την παραμονή Πρωτοχρονιάς στόχευαν εργοστάσια κατασκευής drones, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό - Τρεις νεκροί και 50 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός


(φωτ.: αρχείο)

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας με 45 drones, ανακοίνωσε σήμερα πρωτοχρονιά ο ουκρανικός στρατός.

Όλα τα ιρανικής κατασκευής drones Shahed-136 ή "καμικάζι drones", όπως αποκαλούνται, καταστράφηκαν από το ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα drones αυτά με το όνομα Geran, ώστε να καλύψει ιρανική ανάμειξη. Η Ρωσία και το Ιράν συνεργάζονται επί μακρόν στρατιωτικά.

Τα Shahed-136 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον πόλεμο τον Σεπτέμβριο. Αν και περιγράφονται ως drones καμικάζι, πρόκειται για μικρούς «πυραύλους Κρουζ» με σχετικά περιορισμένη καταστροφική ικανότητα δεδομένου του φορτίου τους (50 κιλά).

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρί Νεμπίτοφ ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook που δείχνει τα υπολείμματα ενός drone με τις λέξεις "Καλή χρονιά" στα ρωσικά.

«Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για το κράτος τρομοκρατίας και τον στρατό του», σχολίασε.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν εκρήξεις να ηχούν πάνω από το Κίεβο λιγότερο από μία ώρα μετά την έλευση του 2023 και αφού είχαν προηγηθεί οι χθεσινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Η Ρωσία επίσης εξαπέλυσε 20 πυραύλους σε στόχους στην Ουκρανία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, αλλά οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν.

Σε εργοστάσια κατασκευής drones στόχευε η Ρωσία

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βομβαρδισμοί που έπληξαν αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς, είχαν στόχο εγκαταστάσεις κατασκευής drones και για να αποτρέψουν σχεδιαζόμενες «τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επίθεση μεγάλης εμβέλειας εναντίον εγκαταστάσεων της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας που εμπλέκονται στην κατασκευή επιθετικών drones που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Ρωσίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον ματαιώθηκαν», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η Μόσχα συχνά περιγράφει ως «τρομοκρατικές ενέργειες» τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο ουκρανικός στρατός στο ρωσικό έδαφος ή σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει την επίθεσή του στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου επί του παρόντος επικέντρωνεται το μεγαλύτερο μέρος των μαχών.

Τα ρωσικά πλήγματα που στόχευσαν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας χθες Σάββατο είχαν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 50 τραυματίες, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των ουκρανικών αρχών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)