to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 30.12.2022

Πολιτική

Διοίκηση Πατούλη: "STOP" από τη δημοκρατική αντιπολίτευση σε συνεδρίαση - παρωδία

Η μη συμμετοχή της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης απέτρεψε τη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που επιδίωκε η δεξιά Διοίκηση Πατούλη


Όπως καταγγέλλει η παράταξη «Δύναμη Ζωής», ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είχε βλέψεις να κάνει δια περιφοράς (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα (30/12), στην οποία μάλιστα σκόπευε να περάσει με διαδικασίες φαστ τρακ δύο κρίσιμα θέματα.

 Το ένα αφορούσε τη γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, εντός της Δ.Ε. Υμηττού του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ενώ το δεύτερο τη τη γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου “Investment in Data Centers in Greece” για το Κέντρο Δεδομένων στα Σπάτα Αττικής, στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, αφού το σύνολο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε να νομιμοποιήσει «μία Συνεδρίαση – παρωδία, χωρίς συζήτηση, χωρίς διάλογο, χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα και χωρίς δια ζώσης παρουσία», όπως αναφέρει η Δύναμη Ζωής.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση - καταγγελία της παράταξης

Δεν της πέρασε τελικά της Διοίκησης Πατούλη!

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η δια περιφοράς (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, την οποία ήθελε να πραγματοποιήσει η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο λόγος; Η μη συμμετοχή του συνόλου της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης, που αρνήθηκε έτσι να νομιμοποιήσει μία Συνεδρίαση – παρωδία, χωρίς συζήτηση, χωρίς διάλογο, χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα και χωρίς δια ζώσης παρουσία.

Θυμίζουμε ότι στη Συνεδρίαση αυτή η Διοίκηση Πατούλη ήθελε να περάσει με διαδικασίες φάστ τράκ 2 θέματα: Πρώτον, τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, εντός της Δ.Ε. Υμηττού του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στην οποία αντίτίθεται η Δύναμη Ζωής. Και δεύτερον τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου “Investment in Data Centers in Greece” για το Κέντρο Δεδομένων στα Σπάτα Αττικής, στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού
Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ)¨.

Για άλλη μία φορά, αποδείχθηκε η δυσανεξία της δεξιάς Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σε σχέση με την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ύπαρξη της δημοκρατικής
Αντιπολίτευσης. Μια δυσανεξία που δεν κρύβει και προκλητικά εκφράζει.

Από τη πεισματική εμμονή στη μη δια ζώσης παρουσία στις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της διοικούσας Παράταξης (που όμως βρίσκει άφθονο χρόνο για άφθονες φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις σε οτιδήποτε υπάρχει και κινείται), έως την προκλητική Πρόσκληση που έστειλε παραμονή Πρωτοχρονιάς για δήθεν “έκτακτη” Συνεδρίαση δια περιφοράς του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Δύναμη Ζωής έχει επανειλημμένα επισημάνει με έγγραφά της, ότι η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αδιαφορεί (όχι τυχαία) για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία των θεμάτων για τις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απόδειξη, τα θέματα της δήθεν “έκτακτης” Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου δια περιφοράς.

Στα 11 χρόνια λειτουργίας του θεσμού της Αιρετής Αυτοδιοικητικής Περιφέρειας, είναι η πρώτη φορά που Διοίκηση της Περιφέρειας δείχνει τέτοια απαξία στον θεσμό, στους εκπροσώπους των πολιτών και στους κατοίκους της Αττικής.

Η συζήτηση ή διαβούλευση δεν μπορεί αντικειμενικά να γίνει σε δια περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Πλέον, μετά την ήττα της, η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας είναι υποχρεωμένη τώρα να φέρει τα 2 αυτά σοβαρά θέματα σε κανονική Συνεδρίαση.

ΥΓ: Να ελπίζουν οι πολίτες ότι μετά από τόσους μήνες η Διοίκηση και η Παράταξη Πατούλη, θα εμφανιστούν δια ζώσης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντί να στέλνουν μόνο τον Πρόεδρο, κρυπτόμενοι πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών τους, όταν βέβαια δεν τις έχουν κλειστές; Ή θα συνεχιστεί η ίδια τακτική διασφάλισης πλειοψηφίας με τα γνωστά ακροδεξιά δεκανίκια περιφρονώντας της δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου; Στοιχηματίζουμε ότι το το πάθημά τους, δεν θα τους γίνει μάθημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)