to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 30.12.2022

Κοινωνία

Για ΔΗΚΑΙΟΣΥΝΙ και αγώνα διαρκή ενάντια στο ρατσισμό καλούν οι Ρομά του Σοφού και η οικογένεια του Ν. Σαμπάνη

Αλληλεγγύη και απόδοση δικαιοσύνης διεκδικούν οι Ρομά στο Σοφό, με αφορμή τις δολοφονίες από αστυνομικούς του Νίκου Σαμπάνη και του Κώστα Φραγκούλη. Η ΚΕΕΡΦΑ οργάνωσε εκδήλωση με δώρα για τα παιδιά



Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει:

«Ο καταυλισμός Ρομά στο Σοφό γιόρτασε στην εκδήλωση αλληλεγγύης που κάλεσαν σήμερα η ΚΕΕΡΦΑ και ο Σύλλογος Ρακοσυλλεκτών Ρομά η Αλληλεγγύη και έκφρασε για άλλη μια φορά την οργή του για την αστυνομική βαρβαρότητα που αφαιρεί ζωές με σφαίρες από τον Νίκο Σαμπάνη μέχρι τον Κώστα Φραγκούλη.

Δεκάδες παιδιά πήραν δώρα και γλυκά και οι οικογένειες τρόφιμα και ρούχα από κινήσεις αλληλεγγύης.

Τα παιδιά στο τέλος έκαναν μια αυθόρμητη διαδήλωση με αιχμηρά συνθήματα. Οι γονείς τους τόνιζαν ότι ζητάμε δικαιοσύνη αλλά και να αλλάξουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο καταυλισμό, όπου δεν υπάρχει ρεύμα και νερό, ούτε σύνδεση με την αποχέτευση ενώ ο Δήμος Ασπροπύργου τους έχει εγκαταλείψει εντελώς παρά τα κονδύλια που έχει εισπράξει για λογαριασμό τους κατά καιρούς.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις διαδηλώσεις του κινήματος απαιτώντας να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί και όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Επόμενος μεγάλος σταθμός η 18 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ.

Άμεσος σταθμός η κινητοποίηση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, Τρίτη 17/1, 6μμ,,πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα.

Ευχαριστούμε για την αναντικατάστατη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, τον Δημήτρη Κουρουκλή, την Χρύσα Δουζένη για τον συντονισμό, τον Αλέξη Καλέμη, πρόεδρο των Ρακοσυλλεκτών Ρομά η Αλληλεγγύη όπως και τους παρακάτω:

1)Η οργάνωση Human Aid Collective για την προσφορά των τροφίμων 2) Ομάδα της Be Linda για τις σοκολάτες δωράκια με πλεκτά 3) Οι Σουηδοί γιατροί Jörgen Hallgren, Lotta Delling, Anna Hallén-Heidenberg για τα ρούχα και υγειονομικό υλικό 4 ) Οι νεράιδες των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα για όλη την εθελοντική τους δράση. 5) Η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων για την αποστολή κρουασάν και γενικά τροφίμων.

Συνεχίζουμε τους αγώνες το 2023 για να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό και τη φτώχεια!

Καλή χρονιά!

tags: ΚΕΕΡΦΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)