to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 28.12.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: «Ανησυχητικό ότι δεν έχουμε εξέλιξη στη δικαστική έρευνα του σκανδάλου των υποκλοπών»

«Το Μαξίμου ΑΕ και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα υποστούν τις συνέπειες του σκανδάλου των υποκλοπών» για το οποίο φέρουν την απόλυτη ευθύνη, δήλωσε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA.


«Ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με κοριό στο αυτί, άρχισε να αλλάζει γραμμές άμυνας, με αποτέλεσμα να γελοιοποιείται. Με απόλυτη δική του ευθύνη πάμε σε εκλογές υπό τον αστερισμό των παρακολουθήσεων οι οποίες επιφέρουν βαρύ τραύμα στο κράτος δικαίου. Το Μαξίμου ΑΕ και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα υποστούν τις συνέπειες», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

«Υπάρχει πρόβλημα μιθριδατισμού. Κάνουν τις υποκλοπές κοινό τόπο για να τις δικαιολογήσουν και γι αυτό έχουν ευθύνη και οι βουλευτές της συμπολίτευσης», συμπλήρωσε ενώ χαρακτήρισε «ανησυχητικό το ότι δεν έχουμε δει ακόμη εξέλιξη στη δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές».

«Η πρώτη εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου ήταν από πού έγινε η διαρροή και όχι για την ουσία της υπόθεσης. Αυτό έδωσε ένα σήμα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ήρθε στη συνέχεια η ιστορία της κ. Καϊλή και έγιναν μοιραία συγκρίσεις μεταξύ της βελγικής και της ελληνικής δικαιοσύνης... Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης έγκειται στο ότι δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε η δικαιοσύνη να ενεργήσει απερίσπαστη και σύμφωνα με το νόμο. Έχουμε και παραφωνίες με την ιδιωτική συνομιλία του κ. Ντογιάκου με το νομικό σύμβουλο παρόχου για το αν μπορούν να δοθούν τα στοιχεία ελέγχου στην ΑΔΑΕ. Γεγονότα που δείχνουν ότι η δικαιοσύνη δεν είναι η επισπεύδουσα δύναμη στην αναζήτηση της αλήθειας. Και αυτό είναι πολύ αρνητικό γιατί το κράτος δικαίου έχει συστατικό του στοιχείο την λειτουργία της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», υπογράμμισε.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο ΠΔ που υποβαθμίζει τις σπουδές των ηθοποιών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση εκδικείται τους ηθοποιούς επειδή αντέδρασαν για όσα υπέστησαν στην πανδημία όταν το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδειξε την ανάλογη ευαισθησία. Το ΠΔ στερείται κάθε λογικής. Να αποσυρθεί και να ανοίξει διάλογος για την ίδρυση ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών ώστε να υλοποιηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα και η διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι παρατηρείται μια σαφής φθορά της κυβέρνησης και ότι δεν καταγράφεται η πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Τα ποιοτικά στοιχεία μας κάνουν όμως αισιόδοξους γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών χρεώνει στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του την ευθύνη για τα προβλήματα του. Είναι στο χέρι μας όταν τεθούν τα πραγματικά διλήμματα και οι προγραμματικές διαφορές, να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών», είπε και ευχήθηκε να είναι το 2023 μια ελπιδοφόρα χρονιά για όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)