to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:15 | 27.12.2022

Κοινωνία

Αλ. Αυλωνίτης: Θα είναι εγκληματικό να μην καταφέρουμε να σώσουμε το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Κέρκυρα

Είναι αδιαμφισβήτητες οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και προσωπικά της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και έχουν διεξοδικά εντοπισθεί και καταγγελθεί


Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία του Σπιτιού του «Χαμόγελου του Παιδιού» στους Μαγουλάδες Κέρκυρας είναι συνεχής και αδιάλειπτη για 2,5 περίπου δεκαετίες. Η δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Κέρκυρα έγινε μέρος της κοινωνίας μας και τα παιδιά της, παιδιά μας. Γι΄ αυτό το λόγο, η ανακοίνωση του κλεισίματος της δομής προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες της Κέρκυρας, οι οποίοι είναι ευθέως αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική.

Είναι αδιαμφισβήτητες οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και προσωπικά της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και έχουν διεξοδικά εντοπισθεί και καταγγελθεί.

Έτσι, πέραν της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης και εν αναμονή των απαντήσεων που θα δώσει η αρμόδια Υφυπουργός, θέλοντας να συνεισφέρουμε στη δημόσια συζήτηση καταθέτουμε προτάσεις, προκειμένου η δομή της Κέρκυρας να συνεχίσει τη λειτουργία της:

1. Να δοθεί παράταση για όσο χρόνο απαιτηθεί προκειμένου για  να πραγματοποιηθούν οι κατασκευαστικές εργασίες καθώς και οι εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισης τη δομής, όπως η κείμενη νομοθεσία επιτάσσει, παρά τις επί μέρους διαμετρικά αντίθετες θέσεις μας, που εκφράστηκαν στη Βουλή.

2. Να συνεργαστεί η διοίκηση του "Χαμόγελου του Παιδιού" με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προκειμένου να υπάρξουν τεκμηριωμένες τεχνικές μελέτες για την άδεια όποιων εργασιών απαιτούνται.

3. Να αποτυπωθεί ομοίως το ύψος των δαπανών για την εκτέλεση των απαιτούμενων  εργασιών.

4. Οι πόροι που απαιτούνται για τις επισκευαστικές εργασίες να καταβληθούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία έχει την αρμοδιότητα προς τούτο, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και, από το "Χαμόγελο του Παιδιού" .

5. Αν, βάσει των μελετών και μετά τις εμπεριστατωμένες επιστημονικές απόψεις του Τ.Ε.Ε. προκύψει ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν επισκευαστικές εργασίες στο υπάρχον κτίριο της δομής, να μετεγκατασταθεί η δομή της Κέρκυρας σε άλλο κτίριο ιδιοκτησίας του
" Χαμόγελου του Παιδιού" στη Κέρκυρα (π.χ. στον Άγιο Ιωάννη) ή σε κρατικό ή δημοτικό κτίριο που θα παραχωρηθεί προς τούτο.

Με μόνο γνώμονά μας τη φροντίδα και την παροχή βοήθειας στα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Σπιτιού του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Κέρκυρα. Και στον κοινό αυτό σκοπό, δεν χωρούν πείσματα, αρνήσεις, μικροπολιτικές αντεγκλήσεις, βερμπαλισμοί και μικροκομματική εκμετάλλευση.

Είναι απολύτως εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του.

Θα είναι εγκληματικό για τη κυβέρνηση,  για την διοίκηση του  "Χαμόγελου του Παιδιού", για τη τοπική μας κοινωνία και τους εκπροσώπους μας να μην καταφέρουμε να  ανακατασκευάσουμε ένα  κτίριο για να στεγάσει  14  παιδιά που τα έχει αγαπήσει, χρόνια τώρα, η κοινωνία της Κέρκυρας.

Τα παιδιά του "Χαμόγελου του Παιδιού"  θέλουν φροντίδα και αγάπη και όχι ξεσπίτωμα μέσα στη μέση της σχολικής χρονιάς και διασκορπισμό τους στα τέσσερα σημεία της Ελληνικής Επικράτειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)