to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 27.12.2022

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Για δεύτερη χρονιά η κυβέρνηση επιβάλλει παύση πληρωμών στο ΕΣΠΑ

«Η κυβερνητική πολιτική θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες έργα υποδομών» καταγγέλλει με δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Με δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι «για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση επιβάλλει στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ», και προσθέτει ότι παγώνουν έτσι πρακτικά «οι πληρωμές σε έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ» για τα οποία έχει εγκριθεί η ετήσια χρηματοδότηση και «συνδέονται με τις τοπικές κοινωνίες». 

Σε ασφυξία οδηγούνται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ σχολιάζει και την εξαιρετικά χαμηλή απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Με την «κυβέρνηση Μητσοτάκη [να] έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία», η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι επείγουσα, καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση επιβάλλει στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ, για «δημοσιονομικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Παγώνουν δηλαδή πρακτικά οι πληρωμές σε έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ και για τα οποία έχει εγκριθεί η ετήσια χρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή, η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι εξαιρετικά χαμηλή, με πόρους δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η χώρα να λιμνάζουν.

Η κυβερνητική πολιτική θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες έργα υποδομών που συνδέονται με τις τοπικές κοινωνίες και οδηγεί σε οικονομική ασφυξία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία. Πολιτική αλλαγή τώρα, ώστε η επόμενη μέρα να βρει τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και το σύνολο του παραγωγικού ιστού της χώρας όρθιο, ενεργό και παραγωγικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)