to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 26.12.2022

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ζούμε μέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής

«Ζούμε ημέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Η Δημοκρατία έχει πληγεί στην καρδιά της»


Στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Σπύρο Φρεμεντίτη​ μίλησε ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρόεδρος της Βουλής.

«Ζούμε ημέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Η Δημοκρατία έχει πληγεί στην καρδιά της», δήλωσε ενώ εξήγησε πως «​Παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργοί, ευρωβουλευτές. δημοσιογράφοι και ταυτόχρονα η ΕΥΠ φιλοξενούσε και χρησιμοποιούσε το predator και μάλιστα γίνονταν και εξαγωγές από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού. Δεν πρόκειται λοιπόν για “παράκεντρο” εκτός κυβερνητικού ελέγχου αλλά για ένα σύστημα αδιανόητων παράνομων παρακολουθήσεων με πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης και προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη».

Μιλώντας για την Δικαιοσύνη, ο Ν. Βούτσης σημείωσε πως αυτή «αδρανεί χαρακτηριστικά και οι μέχρι τώρα δημόσιες παρεμβάσεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου βοηθούν αντί να αποτρέπουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου».

«​Είναι αδύνατον να αντέξουν τα λαϊκά νοικοκυριά κι όχι μόνο, τη συνεχή μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και την απίστευτη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης. Η κυβέρνηση μοιράζει δήθεν επιδόματα ανακούφισης ενώ επί της ουσίας πρόκειται για συμπαιγνία που ξεκίνησε με την εξυπηρέτηση του καρτέλ των ενεργειακών ομίλων, συνέχισε με τη δήθεν συνεννόηση με το τραπεζικό σύστημα για μικρή επιδότηση των επιτοκίων και τώρα πλέον κορυφώνεται με την ουσιαστική ενίσχυση και ενθάρρυνση των μεγάλων αλυσίδων των σούπερ μάρκετ για περαιτέρω και ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών ενόψει του foodpass από τον Φεβρουάριο», συμπλήρωσε ο ίδιος αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)