to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 24.12.2022

πηγή: news247.gr

Διεθνή

Γαλλία: Το «ερπετό» έφτασε στη Γαλλία μετά από 19 χρόνια και επιμένει στην αθωότητα

Ο γάλλος serial killer που ενέπνευσε ακόμα και σειρά στο Netflix, επιστρέφει στη Γαλλία στα 78 χρόνια - Απελάθηκε την Τετάρτη από τις αρχές του Νεπάλ


(φωτ.: Σαρλ Σομπράζ/ AP)

Ο γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Σαρλ Σομπράζ, 78 ετών, γνωστός με το προσωνύμιο «Το Ερπετό», ο οποίος απελάθηκε από τις αρχές του Νεπάλ αφού πέρασε εκεί σχεδόν είκοσι χρόνια στη φυλακή για το φόνο δύο τουριστριών από τη Βόρεια Αμερική, επέστρεψε σήμερα το πρωί στη Γαλλία.

Ύποπτος για μια εικοσαριά φόνους στα χρόνια του 1970 στην Ασία, ο άνθρωπος που ενέπνευσε μια σειρά του Netflix έφθασε στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκωλ στο Παρίσι με αεροπλάνο προερχόμενο από την Ντόχα του Κατάρ και παρελήφθη αμέσως από την αστυνομία, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που ταξίδευε μαζί του.

Μετά τους ελέγχους, ο Σαρλ Σομπράζ αναχώρησε διακριτικά από το αεροδρόμιο, έγινε γνωστό από αερολιμανική πηγή, «στήνοντας» τους πολυάριθμους φωτογράφους που τον περίμεναν.

Μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο έφθασε τράνζιτ χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην Ντόχα, ο Σομπράζ διαβεβαίωσε το δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πως είναι «αθώος» των εγκλημάτων που του αποδίδονται.

«Είμαι αθώος για όλες αυτές τις υποθέσεις, εντάξει; (...) Όλα οικοδομήθηκαν πάνω σε πλαστά έγγραφα», ισχυρίστηκε σ' αυτή την αποκλειστική συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Έχω πολλά να κάνω. Πρέπει να υποβάλω μήνυση σε πολλά πρόσωπα, περιλαμβανομένου του κράτους του Νεπάλ».

«Ο δικαστής, χωρίς να ρωτήσει τον παραμικρό μάρτυρα (...) και χωρίς να επιτρέψει στον κατηγορούμενο να παρουσιάσει το παραμικρό επιχείρημα, έγραψε την ετυμηγορία», πρόσθεσε. «Τα δικαστήρια του Νεπάλ, (...) όλοι οι δικαστές, ήταν μεροληπτικοί».

«Χρειάστηκε περισσότερο από 19 χρόνια για να ξαναβρεί την ελευθερία του και είμαι ευτυχής γι' αυτό και πολύ σοκαρισμένη», σχολίασε ενώπιον των δημοσιογράφων η γαλλίδα δικηγόρος του Ιζαμπέλ Κουτάν-Περ, η οποία ήρθε να τον συναντήσει στο αεροδρόμιο. «Καταδικάστηκε αδίκως για μια υπόθεση κατασκευασμένη με πλαστά στοιχεία από την αστυνομία του Νεπάλ. Είναι σκάνδαλο, τον παρουσιάζουν ως ένα κατά συρροή δολοφόνο, πράγμα που είναι εντελώς ψευδές».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ, που αποφάσισε την αποφυλάκισή του την Τετάρτη, ανέφερε πως ο Σαρλ Σομπράζ χρειάζεται επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και πως η απόφαση για την αποφυλάκισή του βασίζεται σε νόμο του Νεπάλ που επιτρέπει την απελευθέρωση κατάκοιτων κρατουμένων που έχουν ήδη εκτίσει τα τρία τέταρτα της ποινής τους.

Το ίδιο δικαστήριο διέταξε την απέλασή του στη Γαλλία εντός 15 ημερών.

Περιστοιχισμένος από αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα, ο Σαρλ Σομπράζ, ο οποίος φορούσε ιατρική μάσκα, δεν έκανε κανένα σχόλιο στο πλήθος των δημοσιογράφων που τον περίμενε κατά την έξοδό του από τη φυλακή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)