to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 24.12.2022

Διεθνή

Παρίσι: Οργή των Κούρδων για τις δολοφονίες - Συγκρούσεις με την αστυνομία (φωτ.-βίντεο)

Στον απόηχο της ρατσιστικής επίθεσης σε κουρδικό σύλλογο που μέτρησε 3 νεκρούς, οι Κούρδοι του Παρισιού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους - Επεισόδια μεταξύ μελών της κουρδικής κοινότητας και της αστυνομίας στο Παρίσι με 11 συλλήψεις και δεκάδες ελαφρώς τραυματίες


(φωτ.: AP/LEWIS JOLY)

Ρατσιστικό χτύπημα στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya και σε γειτονικό κουρδικό καφέ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού δοκίμασε την κοινότητα των Κούρδων στην Γαλλία την Παρασκευή 23/12.

Ο ένοπλος γαλλικής υπηκοότητας, γνωστός στις αρχές άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για «φόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και διακεκριμένη βία» και οι έρευνες έχουν προς το παρόν ανατεθεί στην 2η διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας. Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Την ρατσιστική δολοφονία ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια την Παρασκευή., με την αστυνομία να ρίχνει χημικά στους συγκεντρωμένους Κούρδους και άλλους αλληλέγγυους πολίτες.

Διαβάστε αναλυτικά: Ξέσπασμα οργής: Τρεις οι νεκροί από τη ρατσιστική επίθεση σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι (ενημέρωση)

Συνεχίζονται και σήμερα τα επεισόδια

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο (24/12)  στο Παρίσι μεταξύ της αστυνομίας και μελών της κουρδικής κοινότητας που αισθάνονται θυμό, μετά από τη χθεσινή δολοφονία τριών μελών της κοινότητας τους.

Στις συγκρούσεις έγιναν 11 συλλήψεις και περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

/

(φωτ.: AP)

Οι Κούρδοι διαδηλωτές αναποδογύρισαν  αυτοκίνητα, ενώ μικρές φωτιές ξέσπασαν γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας που αποτελεί το παραδοσιακό τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων, καθώς οι Κούρδοι είχαν νωρίτερα πραγματοποιήσει μία ειρηνική διαμαρτυρία.

/

(φωτ.: AP)

Τα επεισόδια ξέσπασαν καθώς μερικοί διαδηλωτές εγκατέλειπαν την πλατεία πετώντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που αντέδρασαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Πηγή: ΑΠΕ-,ΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)