to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 24.12.2022

Πολιτική

«Στόχος 519c» της ΕΥΠ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Οι σημειώσεις της ΕΥΠ - Ζητούνται απαντήσεις από Μητσοτάκη και Βλάχου

Η αποκάλυψη έγινε εχθές, Παρασκευή, όταν ο εκδότης της εφημερίδας Documento έδωσε στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του Κυριακάτικου φύλλου (κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα) όπου και κατονομάζεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ως στόχος της ΕΥΠ. Να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Όπως εκτιμά η εφημερίδα, το πραγματικό ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του Στρατηγού Φλώρου δεν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, αλλά με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά του στοιχεία.

Η αποκάλυψη έγινε εχθές, Παρασκευή, όταν ο εκδότης της εφημερίδας έδωσε στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του Κυριακάτικου φύλλου (κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα) όπου και κατονομάζεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ως στόχος της ΕΥΠ. 

Σήμφωνα με την εφημερίδα υπήρχαν ήδη στοιχεία για αυτή τη παρακολούθηση, κάτι που είχε οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ευθέως μια απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, αν και το συμβάν είχε τη γνωστή κατάληξη της ατιμωτικής αποχώρησης του Κυρ. Μητσοτάκη από το κοινοβούλιο χωρίς να μπορεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν παρακολουθεί τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μη συνεργάσιμος» - Οι σημειώσεις της ΕΥΠ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ήταν στόχος παρακολούθησης τουλάχιστον από το πρώτο τρίμηνο του 2022, ωστόσο, φαίνεται πως και ο ίδιος έπαιρνε μέτρα προστασίας προκειμένου στις συνομιλίες τους να μην αγγίζει θέματα που μπορεί να τον εκθέσουν.

Ο Κ. Φλώρος, μάλιστα, είχε ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Signal στο τηλέφωνο, επειδή είχε την πληροφορία ότι τα συστήματα της ΕΥΠ δεν μπορούν να την καταγράψουν.

Πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρει ότι η παρακολούθηση Φλώρου είχε κύριο στόχο τις επιλογές του στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ήταν πρώτη προτεραιότητα του Μαξίμου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα θα έπρεπε πρώτα να έχουν περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Στρατηγός έχει παρακολουθηθεί σε συνομιλίες του που αφορούσαν ισραηλινά συστήματα αλλά και τα ελικόπτερα Black Hawk, τα οποία ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε πει στη Βουλή ότι θα προμηθευτεί η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί υπήρχε σαφής διάσταση μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Υπουργού Άμυνας. Παρά το γεγονός ότι ο Στρατηγός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα όσα έλεγε από το τηλέφωνο, φαίνεται πως η ΕΥΠ έχει καταγράψει τον ίδιο να εκφράζεται κατά του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας. Κομπάζει συχνά για την αγάπη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός όμως που θεωρήθηκε αρκετές φορές από αυτούς που τον παρακολουθούσαν ως τακτική, ακριβώς για την πιθανότητα να είναι υπό παρακολούθηση.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρει πως στα ενημερωτικά δελτία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που έφταναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Φλώρος εμφανίζεται ως μη συνεργάσιμος με το υπουργείο, ενώ έχουν καταγραφεί συνομιλίες του ίδιου με ισχυρό επιχειρηματία, με την ΕΥΠ να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτήν τη σχέση.

Να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου για την παρακολούθηση της ΕΥΠ στον «στόχο 519c», ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Κουμουνδούρου ζητάει να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου για την παρακολούθηση της ΕΥΠ κατά του Κ. Φλώρου:

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια.

Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ.

Πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;

Αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;».

Πολιτική «ατιμία» χρεώνει σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα ο Οικονόμου

Με ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνόμου σχολίασε: «Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική «Τσίπρας προαναγγέλλει - Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει». Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού. Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς».

_______________________

Με πρόσθετα στοιχεία από avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)