to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 22.12.2022

Πολιτική

Σενάρια «πραξικοπήματος» στην ΑΔΑΕ με εντολή Μητσοτάκη για καρατόμηση Ράμμου;

Πικραμμένος-Γεραπετρίτης φέρονται να εξετάζουν αιφνίδια μείωση θητείας του προέδρου ώστε να λήξει στις 15/1 ή «συγχώνευση» ανεξάρτητων Αρχών υπό νέο πρόεδρο


Η προσπάθεια της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών να ελέγξει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών για τις υποκλοπές της ΕΥΠ, φαίνεται ότι έχει γίνει «εφιάλτης» στο Μαξίμου και την ηγεσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δημοσιεύματα το πρωί της Πέμπτης θέλουν να εξετάζονται σενάρια που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική καρατόμηση τον πρόεδρό της Χρήστο Ράμμο, είτε με πρόωρη ολοκλήρωση της θητείας του είτε με πρακτική ακύρωση συνολικά του ρόλου της ΑΔΑΕ.

 

Τα σενάρια αυτά πρακτικά οδηγούν σε «πραξικόπημα» ενάντια στον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο και την ανεξαρτησία της Αρχής, όπως αναφέρει το ieidiseis επικαλούμενο κορυφαίους νομικούς παράγοντες. Σημειώνεται ότι η θητεία του Χρ. Ράμμου στην ηγεσία της ΑΔΑΕ κανονικά ολοκληρώνεται το 2025.

Κατά την ίδια πηγή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης «σχεδιάζουν με εντολή του πρωθυπουργού να ανατρέψουν τον Χρήστο Ράμμο Πρόεδρο της ΑΔΑΕ εντός του Α ´ δεκαπενθημέρου του νέου έτους». Ως πιθανοί τρόποι για να γίνει αυτό, αναφέρονται:

  • μείωση της θητείας του προέδρου της ΑΔΑΕ σε 4 χρόνια έναντι των έξι σήμερα
  • εξαναγκασμός σε παραίτηση «με απειλές και με διώξεις»
  • συνένωση της ΑΔΑΕ με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε νέα Αρχή με νέο πρόεδρο «απόλυτου εμπιστοσύνης», ώστε να εκδιωχθεί και ο Κώστας Μενουδάκος από την δεύτερη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Γεγονός που θα αποτελεί και αυτό πραξικόπημα».

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί και πρακτική παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο του ρόλου των παρόχων τηλεπικοινωνιών στις υποκλοπές της ΕΥΠ από τον εισαγγελέα ΑΠ Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ν. Φίλης: Θα μιλάμε για «άντρο συνωμοσιών» εάν ισχύουν οι πληροφορίες για απομάκρυνση του προέδρου της ΑΔΑΕ

Η αντίδραση του βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκου για τη φημολογία περί τροπολογίας απομάκρυνσης προέδρου ΑΔΑΕ:

«Φημολογείται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει τροπολογία, και πάλι με τις υπογραφές Γεραπετρίτη - Πικραμένου (όπως συνέβη με την κατάργηση της υποχρέωσης ενημέρωσης για παρακολούθηση πολίτη), με την οποία θα απομακρυνθεί ο δικαστής Χρήστος Ράμμος (φωτ.) από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Θα επιχειρηθεί αυτό, διαβάζω, είτε θέτοντας όριο ηλικίας, είτε μικραίνοντας τη διάρκεια της θητείας, είτε συγχωνεύοντας την ΑΔΑΕ με άλλη Αρχή και ό,τι άλλο ευφάνταστο έχουν σκεφτεί στο Μαξίμου.

H Κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τη συγκάλυψη του σκανδάλου και τρομοκρατείται από νέα στοιχεία που μπορεί να βγουν από τη συνέχιση της έρευνας, όπως η αποκάλυψη της Εφημερίδας Συντακτών για την εταιρία χωματουργικών εργασιών που πλήρωνε για το Predator!

Ο Χρήστος Ράμμος, με 40 χρόνια ευδόκιμης θητείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει δώσει εξετάσεις Δημοκρατίας, Ήθους και Αποτελεσματικότητας στη σκοτεινή ιστορία των υποκλοπών.

Αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για όλα! Το «επιτελικό κράτος» εξελίσσεται σε άντρο συνωμοσιών που πλήττουν βάναυσα τη Δημοκρατία. Πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια παραθεσμική κατάσταση που θυμίζει ολοένα και περισσότερο χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα;

Θα διαψεύσουν τις πληροφορίες του Τύπου για την τροπολογία;»

_________________

Επιμέλεια: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)