to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 22.12.2022

Πολιτική

Διάλογος του Δημ. Παπαδημούλη με νέες και νέους από τα 25 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η συζήτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους έφηβους αντιπροσώπους έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Euroscola», που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περισσότερα από 20 χρόνια - Η φετινή συνεδρίαση είχε τίτλο «Ενωμένοι σε αλληλεγγύη - Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»


«Εάν θέλετε έναν καλύτερο κόσμο, πιο ενωμένο, πιο δίκαιο, με δημοκρατία, ελευθερία, λιγότερες διακρίσεις και χωρίς ρατσισμό, πρέπει να το διεκδικήσετε με κάθε δυνατό τρόπο και επιλέγοντας τους εκπροσώπους σας σύμφωνα με  αυτά τα κριτήρια. Να μην δώσετε στους εχθρούς της δημοκρατίας την δύναμη να την υπονομεύσουν»

Ζωντανό και ενδιαφέροντα διάλογο με εκατοντάδες νέους και νέες από τα 25 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε απευθείας σύνδεση με την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, είχε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.


Η συζήτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους έφηβους αντιπροσώπους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Euroscola», που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περισσότερα από 20 χρόνια.


Η φετινή συνεδρίαση είχε τίτλο "Ενωμένοι σε αλληλεγγύη - Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς οι 500 και πλέον νέες και νέοι από 25 χώρες της ΕΕ, που συμμετείχαν έθεσαν μια σειρά από ζητήματα για συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης της Ολομέλειας δεκάδες νέοι Ευρωπαίοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του θεσμού της Ολομέλειας, να ανταλλάξουν απόψεις καθώς και να θέσουν μια σειρά από ερωτήματα στον Δημ. Παπαδημούλη.

Αναφερόμενος στο κεντρικό θέμα της συνεδρίασης που ήταν η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως «τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να έχουν μια ενωμένη φωνή στα Ηνωμένα Έθνη».

Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του και προσωπικό του στόχο ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα, που είναι «η επίτευξη της ισότητας των φύλων  στις διοικητικές θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε οι γυναίκες να καταλαμβάνουν το 50% ως προϊστάμενοι μονάδων, το 50% ως διευθυντές και το 50% ως γενικοί διευθυντές, γεγονός, που μέχρι το 2014, όταν και ανέλαβε αυτές τις  αρμοδιότητες δεν είχε επιτευχθεί».

Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία της υλοποίησης και της πρακτικής εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας και «της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ώστε να επιτευχθούν πολιτικές με στόχο την αντιμετώπιση και την μείωση των διακρίσεων και των ανισοτήτων».

Οι εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές πρέπει να συνεργαστούν, ώστε «να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο, για να προστατέψουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.  Είναι σημαντικό να δώσουμε τον χώρο και την ελευθερία, για να εκφράσουμε τις απόψεις μας, αλλά, την ίδια στιγμή να προστατέψουμε τους πολίτες και κυρίως τους νέους από την ρητορική μίσους».

Τέλος, απευθυνόμενος στους μαθητές, επεσήμανε: «Εάν θέλετε έναν καλύτερο κόσμο, πιο  ενωμένο, πιο δίκαιο, με δημοκρατία, ελευθερία, λιγότερες διακρίσεις και χωρίς  ρατσισμό, πρέπει να το διεκδικήσετε με κάθε δυνατό τρόπο, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα σας και επιλέγοντας τους εκπροσώπους σας σύμφωνα με  αυτά τα κριτήρια. Να μην δώσετε στους εχθρούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας την δύναμη να την υπονομεύσουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)