to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 19.12.2022

Πολιτική

Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» 

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαπίστωσε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς λειτουργίας του νοσοκομείου


Με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ)ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α Διαμερίσματος Πειραιά, κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από στελέχη της ΟΜ, της Νομαρχιακής Επιτροπής, τον βουλευτή Α Πειραιά και πρώην βουλευτές επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», όπου και συναντήθηκε με εργαζόμενους του νοσοκομείου, με μέλη της διοίκησης του σωματείου καθώς και με πολίτες στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον χώρο της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς λειτουργίας του νοσοκομείου εξαιτίας της υποστελέχωσης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των ιδιωτών. Η κατάσταση αυτή, παρά το σημαντικό έργο που παράγεται κυρίως χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες εις βάρος των ασθενών και της κοινωνίας συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η κρίση της πανδημίας κατηύθυνε τους λιγοστούς πόρους που διέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μονάδες υγείας για την καταπολέμηση του COVID (επικουρικό προσωπικό κα), με αποτέλεσμα η ενίσχυση στο νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» να είναι από ελάχιστή εώς μηδαμινή, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί περιστατικά που σχετίζονται με τον καρκίνο, από όλη τη χώρα.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συναντήθηκε επίσης με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τουμπέκη Χαράλαμπο ο οποίος μαζί με τους επικεφαλής της ιατρικής και της νοσηλευτικής υπηρεσίας παρείχαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναλυτική ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο στους πολίτες αλλά και για τους τομείς που χρειάζεται ενίσχυση η λειτουργία του.

Η προσπάθεια για τη στήριξη νοσοκομείων όπως το «ΜΕΤΑΞΑ», που βρίσκεται στην πρωτοπορία στη μάχη κατά του καρκίνου, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή (πχ κτιριακή ανακαίνιση και αναβάθμιση του εξοπλισμού) και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (πχ 19500 προσλήψεις συνολικά στην Υγεία, νέος εξοπλισμός), παρά τις δυσκολίες που επέβαλλαν οι θεσμοί, αποτελούσε αναγνώριση του σημαντικού για την κοινωνία έργου τους. Σήμερα, η αναγνώριση του έργου που παρέχεται από το νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» στην κοινωνία αποτελεί δέσμευση για τη στήριξη του από την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)