to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 20.12.2022

Πολιτική

Σύγκρουση με τον Γ. Ραγκούση: Δεν διέψευσε ο Οικονόμου τις παρακολουθήσεις Χατζηδάκη, Κύρτσου, Τέλλογλου και Φλώρου

Ο Γ. Ραγκούσης στρίμωξε τον Γ. Οικονόμου και τον κάλεσε να απαντήσει αν η κυβέρνηση πράγματι παρακολουθούσε τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Γιώργο Κύρτσο, τον Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Τάσο Τέλλογλου και εκείνος παρέπεμψε στη δικαιοσύνη, αποφεύγοντας δηλαδή να δώσει μια κατηγορηματική απάντηση


Σύγκρουση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, στη σκιά και των τελευταίων αποκαλύψεων για παρακολούθηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.

Ο Γ. Ραγκούσης στρίμωξε τον Γ. Οικονόμου και τον κάλεσε να απαντήσει αν η κυβέρνηση πράγματι παρακολουθούσε τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Γιώργο Κύρτσο, τον Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Τάσο Τέλλογλου και εκείνος παρέπεμψε στη δικαιοσύνη, αποφεύγοντας δηλαδή να δώσει μια κατηγορηματική απάντηση.

«Εμείς εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και αυτά που λέει, εσείς εμπιστεύεστε τα διάφορα ρυπαρά δίκτυα, με αυτά που αναδεικνύονται. Χωρίς να σας ενδιαφέρουν ούτε οι πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, ούτε οι αυτουργοί, ούτε πως θα βελτιωθεί η κατάσταση. Το μόνο που σας απασχολεί είναι να κατασκευάζετε μόνοι σας συμπέρασματα στα οποία να αποδίδετε κατηγορίες στον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς να σας ενδιαφέρει η τεκμηρίωση, τα πραγματικά γεγονότα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί νωρίτερα και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Ο κ. Ντογιάκος απείλησε δημοσιογράφους που βγάζουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αποκαλύπτουν και ασκούν κριτική, για τον τρόπο που αντιδρά η δικαιοσύνη», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τις απειλές εναντίον δημοσιογράφων», ότι είναι αυτή η κυβέρνηση που «έστειλε τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι η κ. Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή». «Αν αυτό δεν συνιστά καταπάτηση του κράτους δικαίου, τότε τι;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών, λέγοντας: «Κύριε Οικονόμου δεν ξέρω αν χθες ήσασταν με την Αργεντινή ή τη Γαλλία. Αν ήσασταν διοργανώτρια αρχή εσείς, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μισό στο εκατομμύριο, η Αργεντινή να πάρει κύπελλο. Ο διαιτητής θα ήταν πιασμένος, θα είχατε βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί το σχεδιασμό της ομάδας, θα είχατε βάλει τον Ισίδωρο Ντογιάκο να απειλήσει τον Μέσι και αν όλα αυτά δεν έπιαναν, θα είχατε βάλει το predator να παρέμβει στο VAR.

«Μιλάτε για τον τελικό με όρους Β Τοπικού…», σχολίασε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «το παγκόσμιο κύπελλο και τον τελικό, τους ποδοσφαιριστές, κλάσεως Μέσι, προσπαθείτε να τους προσεγγίσετε με όρους Β Τοπικού, ενδεχομένως γιατί οι ορίζοντες σας οι πολιτικοί, μέχρι εκεί φτάνουν. 'Αλλο πράγμα, άλλη κλάση και ο Μέσι και ο τελικός. Μην μπερδεύεστε».

«Εγώ είπα αυτά που είπα. Εσείς βγάζετε το συμπέρασμα ότι μιλάω για Β Εθνική, για Β Τοπικό, μάλλον απορρέει το συμπέρασμα γιατί έμπλεξα εσάς, στο παγκόσμιο κύπελο. Και έτσι σας ήρθε ο συνειρμός», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Οικονόμου περί «ρυπαρών εντύπων», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είπατε ότι δίνουμε σημασία σε ρυπαρά δίκτυα. Κύριε Οικονόμου εμείς υιοθετούμε ό,τι αυτή τη στιγμή, ότι για την ΕΥΠ προέρχεται από την ΑΔΑΕ. Εννοείτε ότι η ΑΔΑΕ ανήκει σε αυτό που εσείς ονομάζετε ρυπαρό δίκτυο; Γιατί η ΑΔΑΕ, με βάση και χάρη στην οποία αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, η παρακολούθηση Κουκάκη και προχές η παρακολούθηση Τέλλογλου και Κύρτσου. Η ΑΔΑΕ. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ο κ. Ράμμος, Η ελεγκτική επιτροπή που πήγε στην Cosmote. Αυτοί είναι ρυπαρό δίκτυο κύριε Οικονόμου; Πρέπει να το διευκρινίσετε αυτό».

«Εμείς είμαστε με τη Δικαιοσύνη, είμαστε με τους νόμους και εσείς υιοθετείτε ό,τι τα ρυπαρά δίκτυα λένε είτε για τα πρόσωπα, είτε για εκείνους που λέτε "επηρέαζαν τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας", που "πιεστικά πήγαν τον κ. Τσίπρα μετά το Μάτι σε κότερο για να τον βγάλουν φωτογραφία", είτε "ο Μητσοτάκης είναι ο εγκέφαλος αυτής της ιστορίας". Τα υιοθετείτε όλα άκριτα. Λέτε ότι υιοθετείτε αυτά που λέει η ΑΔΑΕ. Μπορείτε να μου προσκομίσετε τι ακριβώς έχει πει η ΑΔΑΕ για να τοποθετηθώ;» απάντησε ο Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Που το έχει πει αυτό η ΑΔΑΕ; Το έχει πει ο κ. Ράμμος σε εσάς;».

«Πέρα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΑΕ, πέρα από την επιβεβαίωση της ΑΔΑΕ, από εσάς ως Κυβέρνηση τόσο για την περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη όσο και για την περίπτωση του κ. Κουκάκη, είναι απολύτως σαφές. Και αναλαμβάνω εγώ, λοιπόν, τώρα προσωπικά την ευθύνη και σας λέω και καταγγέλλω ότι ναι, εσείς ως Κυβέρνηση παρακολουθούσατε και τον κ. Τέλλογλου και τον κ. Κύρτσο και τον κ. Χατζηδάκη με τον κωδικό 5046C» ανταπάντησε ο κ. Ραγκούσης, και συνέχισε: «Διαψεύστε με τώρα. Πείτε: Κύριε Ραγκούση, είσαστε ψεύτης, είσαστε συκοφάντης. Ποτέ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν παρακολούθησε τον κ. Χατζηδάκη, δεν του απέδωσε ποτέ τον κωδικό 5046C. Είσαι ψεύτης, κύριε Ραγκούση, δεν παρακολούθησε η ΕΥΠ τον Τέλλογλου και τον Κύρτσο. Επίσης -και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε- προσθέτω και κάτι ακόμη. Εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη και σας λέω ότι παρακολουθούσατε και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον κ. Φλώρο. Διαψεύστε με, πείτε ότι είμαι ψεύτης, μην καταφύγετε σε μηνύσεις και τέτοια. Καμία μήνυση, καμία αγωγή. Αν θέλετε, κάντε. Πείτε ότι είμαι ψεύτης και ότι αυτά που λέω δεν ισχύουν».

«Υπάρχει ανοιχτή δικαστική έρευνα σε εξέλιξη. Η διαφορά μας είναι ότι εσείς κύριε Ραγκούση υιοθετείτε ότι άκριτα ακούγεται και από την άλλη εμείς ακούμε τη λέει η δικαιοσύνη, την οποία συνδράμουμε, οι κρατικές αρχές, όπως πρέπει και όπως οφείλουν. Έτσι γίνεται στο κράτος δικαίου και τις δημοκρατίες. Δικαιοσύνη που θα τα φέρει όλα στο φως, από το 2019 μέχρι το 2022, από το 2015 μέχρι το 2019, τα πάντα. Σεβασμός στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη. Οι κραυγές συσκοτίζουν», είπε ο Γ. Οικονόμου υπεκφεύγοντας και μη δίνοντας καμία απάντηση σχετικά με τις παρακολουθήσεις Χατζηδάκη, Κύρτσου, Τέλλογλου και Φλώρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)