to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:46 | 19.12.2022

Οικονομία

Συνεχίζει την «κοροϊδία» για food pass και καλάθι του νοικοκυριού ο Α. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει πάρει επ' ώμου την επικοινωνιακή πολιτική για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της στην αγορά προκειμένου να συγκρατηθούν τα επίπεδα της αισχροκέρδειας - Ενώ όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι οι προσπάθειες αυτές αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» ενός τρελού ράλλι τιμών που ουδείς είναι διατεθειμένος να σταματήσει ο Α. Γεωργιάδης συνεχίζει ακάθεκτος τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του - Μετά από δυο μήνες η κάρτα αγορών


«Ο συνδυασμός της οικονομικής ενίσχυσης για τα τρόφιμα και του καλαθιού του νοικοκυριού, μπορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό να απαντήσουν στο υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία που είναι η ακρίβεια», είπε ο υπουργός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως γίνονται διαρκώς έλεγχοι στην αγορά στο πλαίσιο των οποίων επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η ενίσχυση νοικοκυριών για την αγορά τροφίμων, αποτελεί τον έναν από τους δύο βραχίονες για την καταπολέμηση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων και λειτουργεί συνδυαστικά με το «Καλάθι του νοικοκυριού. Αν κάποιος καταναλωτής προτιμά το «Καλάθι του νοικοκυριού», γλιτώνει περίπου 70 ευρώ τον μήνα. Η ενίσχυση του «food pass» ή «market pass» μπορεί να φτάσει στα 50 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά, άρα η ενίσχυση μπορεί να είναι 120 ευρώ το μήνα».

Ο ίδιος βέβαια έσπευσε να διαψεύσει τον εαυτό του καθώς σε ερώτηση σχετικά με τις επικείμενες ανατιμήσεις σε σειρά αγαθών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ο πληθωρισμός δεν έχει εξαφανιστεί, ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 10% και είναι φυσικό διάφορες εταιρείες να αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους βάσει του πληθωρισμού. Στο «καλάθι» τα προϊόντα θα μείνουν σε σταθερά χαμηλότερες τιμές».

«Το επίδομα θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τις τιμές»

«Κόκκαλο» έμειναν στον ΣΚΑΪ - Ένας κρεοπώλης σε ζωντανή σύνδεση εξήγησε ότι το επίδομα τροφίμων θα βοηθήσει να αυξηθούν οι τιμές

Το τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί με το Food pass των ολίγων ευρώ που ανακοίνωσε πανηγυρικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξήγησε ένας κρεοπώλης μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε εάν το Food pass θα βοηθήσει και μιλώντας με πάσα ειλικρίνεια εξήγησε ποιους και γιατί θα βοηθήσει. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «το επίδομα σίγουρα θα περπατήσει, σίγουρα θα βοηθήσει γιατί από τον προηγούμενο Φεβρουάριο έχουν απορροφήσει όλες τις αυξήσεις οι επιχειρήσεις Τώρα θα μας βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε κι εμείς κάποιες αυξήσεις γιατί έρχονται κι άλλες. Ακριβαίνουν κι άλλο τα προϊόντα».

Τέλη Φλεβάρη οι ενισχύσεις

Αναφερόμενος στο νέο μέτρο της κάρτας αγορών, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είπε στην ΕΡΤ ότι η διάταξη κατατίθεται αύριο στη Βουλή και ψηφίζεται την Τετάρτη.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, που θα είναι ανάλογη με το Fuel Pass, θα ανοίξει στα μέσα του Φεβρουαρίου και οι πρώτες πληρωμές να γίνουν στα τέλη του ίδιου μήνα. Όσοι επιλέξουν να πληρωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν το 80% της επιδότησης που τους αναλογεί και θα πάρουν τα χρήματα σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Έφη Αχτσιόγλου: Ανεπαρκές άρα απρόσφορο μέτρο

Σε συνέντευξη της η Ε. Αχτσιόγλου για το “market pass” τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο απρόσφορο, με την έννοια ότι είναι ανεπαρκές, εφόσον μιλάμε μεσοσταθμικά για 30 ευρώ τον μήνα σε νοικοκυριά», επίσης «έχει χαρακτήρα προεκλογικής εξαγοράς, γι’ αυτό και είναι ηθικά μεμπτό», ενώ «έρχεται την ώρα που για πάνω από έναν χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας να λαμβάνει θηριώδεις διαστάσεις, χωρίς να θέσει πλαφόν στην τιμή, παρά μόνο να νομιμοποιεί τα υπερκέρδη που σωρεύονται στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας».

Καταγγέλλοντας τη στάση της ΝΔ υπενθύμισε ότι «ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Οικονόμου, έλεγε ως αντιπολίτευση: “Αν σας έχουν πάρει 10 ευρώ και έρχεται ένας πολιτικάντης και σας δώσει ένα ευρώ λίγο πριν τις εκλογές τι θα πείτε γι’ αυτόν τον απατεώνα;”».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)