to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:16 | 19.12.2022

Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα πέναλτι η Αργεντινή

Στον καλύτερο τελικό Μουντιάλ όλων των εποχών, η Αργεντινή νίκησε 4-2 τη Γαλλία στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 3-3) και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για τρίτη φορά στην ιστορία της. Δύο γκολ στον πρώτο του τίτλο Μουντιάλ ο θρύλος Μέσι.


(Eurokinissi)

Σε έναν αγώνα θρίλερ, που χαρακτηρίστηκε ο καλύτερος τελικός Μουντιάλ όλων των εποχών, η Αργεντινή κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο στα πέναλτι, αφού οι Γάλλοι ισοφάρισαν το 2-0 σε 2-2 στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ στην παράταση κατάφεραν και πάλι να ισοφαρίσουν την Αργεντινή που προηγήθηκε, με τελικό σκορ κανονικού αγώνα και παράτασης 3-3. 

Πρώτος τίτλος για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με μια εξαιρετική παρουσία σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ οδήγησε την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ο Μέσι έγραψε το όνομά του και σε αυτό το πάνθεον, με μία σειρά ρεκόρ και με το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της «αλμπισελέστε», το πρώτο δικό του, στο 26ο και τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όπως αναφέρει το Sport24.gr η "αλμπισελέστε" ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως και η μοναδική ομάδα στο γήπεδο για 70 λεπτά, με τους Γάλλους να μοιάζουν αποσβολωμένοι και ανήμποροι όχι απλά να κάνουν ενέργεια εντός αντίπαλης περιοχής, αλλά και απλά να σουτάρουν.

Οι δύο αλλαγές του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο 41' καταδεικνύουν την εικόνα των απερχόμενων πρωταθλητών κόσμου, που στα τελευταία λεπτά βρήκαν σφυγμό και με τον Εμπαπέ να σκοράρει δις, έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί ήταν όλα ανοιχτά, αμφότερες οι ομάδες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και οι Μέσι και Εμπαπέ βρήκαν ξανά τα δίχτυα, στέλνοντας την αναμέτρηση στα πέναλτι. Αμφότεροι σκόραραν εκεί, σε αντίθεση με τους Κινγκσλέ Κομάν (απέκρουσε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες) και Ορελιέν Τσουαμενί (άουτ), με συνέπεια το τρόπαιο να καταλήξει στην Αργεντινή.

Έτσι, η Αργεντινή στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πιο αμφιλεγόμενο Μουντιάλ των τελευταίων χρόνων, που διεξήχθη στη σκιά της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των μεταναστών που δούλεψαν στην κατασκευή των γηπέδων, των 6.500 νεκρών εργατών, αλλά και του QatarGate, που συγκλονίζει το ευρωκοινοβούλιο.

(Eurokinissi)

Τα γκολ της αναμέτρησης

Για τη νικήτρια Αργεντινή, δύο τέρματα σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι (το ένα με πέναλτι) και ένα ο Ντι Μαρία, ενώ για τη Γαλλία χατ-τρικ έκανε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Η εξέλιξη των πέναλτι

Ο Εμπαπέ σκόραρε ξανά από τη βούλα.

Ο Λορίς έκανε βηματάκι αριστερά, ο Μέσι σούταρε χαμηλά και λίγο από την άλλη πλευρά και 1-1

.Ο Κομάν εκτελεί δυνατά, ο Μαρτίνες πέφτει αριστερά και το αποκρούει!

Ο Ντιμπάλα εκτελεί στο κέντρο και κάνει το 2-1 για την Αργεντινή.

Ο Τσουαμενί το έριξε έξω!

Ο Παρέδες εκτελεί και κάνει το 3-1.

Δύναμη και κέντρο από τον Κολό Μουανί και 3-2

Ο Μοντιέλ στέφει την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου.

H στέψη των πρωτοαθλητών

Τα ρεκόρ που έσπασε ο μυθικός Pulga

Ο Λιονέλ Μέσι δίπλα από το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Pulga παράλληλα με την κούπα έγινε κάτοχος μίας σειράς από ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο Μέσι βρίσκεται στην κορυφή των συμμετοχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας 26 παιχνίδια στην... πλάτη του, ένα περισσότερο από τον Λόταρ Ματέους. Παράλληλα, είναι πρώτος και σε λεπτά συμμετοχής ξεπερνώντας τον Μαλντίνι.

Ο Μέσι πέτυχε δύο γκολ κόντρα στους Γάλλους και έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που κατάφερε να σκοράρει σε όλες τις νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα είναι και πρώτος στα Παγκόσμια Κύπελλα σε συνεισφορά σε τέρματα (γκολ + ασίστ) μετρώντας από το 1966, όπως και σε γκολ σε κορυφαία διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο + Copa America).

Ο Pulga κατέκτησε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά. Έτσι, έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο δύο φορές. Τέλος, ο Μέσι έφτασε τα 13 γκολ σε Μουντιάλ και βρίσκεται στην 4η θέση των all time scorers ξεπερνώντας τον Πελέ.

Μέσι: "Το ονειρεύτηκα τόσες φορές, το ήθελα τόσο πολύ, που δεν μπορώ να το πιστέψω"

Ο Λιονέλ Μέσι τόνισε στην πρώτη του ανάρτηση στο Instagram μετά από την κατάκτηση του Μουντιάλ ότι δεν το έχει πιστέψει ακόμα, υπογραμμίζοντας πως όταν οι Αργεντινοί είναι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν κάθε στόχο που βάζουν.

"Πρωταθλητές κόσμου!!!!!!! Τόσες πολλές φορές το ονειρεύτηκα, τόσο πολύ το ήθελα που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω...... Ευχαριστώ πάρα πολύ την οικογένειά μου, όλους όσοι με υποστήριξαν και επίσης σε όσους πίστεψαν σε μας.

Αποδείξαμε για μία ακόμα φορά πως εμείς οι Αργεντινοί όταν παλεύουμε όλοι μαζί και ενωμένοι, είμαστε ικανοί να πετύχουμε αυτά που βάζουμε στόχο.

Τα εύσημα πηγαίνουν σε αυτό το γκρουπ, που είναι πάνω από άτομα, το οποίο πάλεψε για το ίδιο όνειρο που είχαν όλοι οι Αργεντινοί... Το πετύχαμε!!!

Πάμε Αργεντινή!!!!! Τα λέμε πολύ σύντομα...", έγραψε χαρακτηριστικά, με τη δημοσίευση αυτή να κερδίζει πάνω από 7.000.000 likes μέσα σε μισή ώρα.

Οι Αργεντινοί έκαναν ενός λεπτού σιγή για τον Εμπαπέ στους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια

Οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής γιόρτασαν σαν τρελοί την κατάκτηση του Μουντιάλ. Έκαναν "τρενάκι" στα αποδυτήρια, ενώ πίκαραν και τον Εμπαπέ τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Το εξώφυλλο της Equipe για την ήττα στον τελικό

Οι παίκτες της Γαλλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Αργεντινή για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ", Λουσαΐλ | Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Η Equipe θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα με τον Κιλιάν Εμπαπέ στο εξώφυλλό της, να περνάει δίπλα από το τρόπαιο του Μουντιάλ που... παραχώρησε η Γαλλία στην Αργεντινή ύστερα από τον τελικό του 2022.

"Τα κεφάλια ψηλά", είναι ο τίτλος του σπουδαίου αθλητικού εντύπου, που έχει μόνο αυτό το θέμα στο πρωτοσέλιδο.

"Παρά το χατ τρικ του Κιλιάν Εμπαπέ, έπειτα από έναν θρυλικό τελικό όπου επέστρεψαν δύο φορές, οι Μπλε δεν είναι πλέον πρωταθλητές κόσμου. Η Αργεντινή νίκησε στα πέναλτι και ο αρχηγός τους, Λιονέλ Μέσι, έγραψε ιστορία", αναφέρεται στη συνέχεια.

Η ομοσπονδία της Αργεντινής πρόσθεσε το τρίτο αστέρι στο λογότυπό της

Αυτό ήταν το 3ο στην ιστορία της και έτσι η Ομοσπονδία της Αργεντινής πρόσθεσε το τρίτο αστέρι στο λογότυπό της. Η απαραίτητη προσθήκη έγινε στα social media της AFA.

Image

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)