to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 18.12.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αυτοί μέχρι κι από την Ευρώπη θα μας διώξουν

Και τώρα η γάγγραινα αυτή της διαπλοκής εξαπλώθηκε και στην καθαρόαιμη Ν.Δ. Στα δικά τους έδρανα. Στη Μαρία Σπυράκη


Κι όσο σκέφτομαι πόσο σκληρά πάλεψαν στους δρόμους για να «μείνουμε Ευρώπη»… Πόσο επισημαίνουν ότι εξακολουθούμε να «ανήκομεν εις την Δύσιν» σταθερά σχεδόν πενήντα χρόνια, τόσο που ακόμη και εντός του Κοινοβουλίου ακούσαμε ότι «πατρίδα μου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Αλλά, φευ! Φταίει και η ζωή που τους στήνει παγίδες. Να, όπως με τις υποκλοπές. Ποιος θα πίστευε ότι με τις υποκλοπές θα γύριζαν ολόκληροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να πούνε ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατικό έλλειμμα; Και τώρα… Τώρα που πληθαίνουν τα σκάνδαλα, από Καϊλή μέχρι Σπυράκη, η ζωή γίνεται σχεδόν αφόρητη για τους υπερασπιστές του ευρωπαϊκού ιδεώδους.

Η Εύα Καϊλή ας πούμε. Η αγαπημένη «σοσιαλίστρια» -sic- της Δεξιάς εμπλέκεται σε σκάνδαλο χρηματισμού. Η Εύα Καϊλή, η φίλη του Άδωνι Γεωργιάδη, η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Καϊλή που έσπευσε να αθωώσει όλα τα ονόματα της λίστας Novartis εμπλέκεται τώρα σε σκάνδαλο! Και μάλιστα σε σκάνδαλο παλιομοδίτικο, με πλαστικές σακούλες γεμάτες χρήματα. Όχι τίποτα νεωτεριστικό, με κρυπτονομίσματα ας πούμε. Ούτε καν με σακούλες χάρτινες, οικολογικές. Με σακούλες πλαστικές και έναν χαρτοφύλακα.

Και τώρα η γάγγραινα αυτή της διαπλοκής εξαπλώθηκε και στην καθαρόαιμη Ν.Δ. Στα δικά τους έδρανα. Στη Μαρία Σπυράκη. Είναι εν τω μεταξύ το timing καταπληκτικό. Μόλις που πρόλαβε να δημοσιοποιήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το βίντεό του για την υπεράσπιση της διαφάνειας και το «μαχαίρι στο κόκαλο» που επρόκειτο να φτάσουν μετά το σκάνδαλο Καϊλή, ήρθαν οι Βέλγοι εισαγγελείς και άρουν και την ασυλία της Σπυράκη.

Πού σε πονεί και πού σε σφάζει αυτό το μαχαίρι στο κόκαλο.

Αλλά τι τα θες; Το ευρωπαϊκό ιδεώδες όσο του χρωστούσαμε έκανε υπομονή, ίσως και λίγο τα στραβά μάτια -αυτό ίσως το δούμε στις ειδήσεις του μέλλοντος-, αλλά τώρα που δεν του χρωστάμε, τώρα που εμπλεκόμαστε σε τουλάχιστον τρία σκάνδαλα που αφορούν και άλλες χώρες της Ε.Ε., τώρα τα πήραν κι αυτοί στο κρανίο! Σου λέει, με τη Novartis και τα ασφαλιστικά ταμεία, που την πληρώσαμε εμείς για το δικό σας χρέος, δεν μιλήσαμε, είχατε Μνημόνιο. Αλλά τώρα; Που και με το Predator μας εκθέτετε, και με το Κατάρ; Τώρα η Δικαιοσύνη θα πει την τελευταία λέξη.

Μαζί και η δημοσιογραφία, που θεωρεί τον Μητσοτάκη άρχοντα της διαφθοράς. Σε λίγο θα μας πουν οι εγχώριοι της Υπόγας ότι μέχρι και ο γερμανικός Τύπος είναι φιλοΣΥΡΙΖΑ.

Τι τα θες, τι τα γυρεύεις πάντως, φτάσαμε στο σημείο η Ε.Ε. να πολεμά τους μεγαλύτερους υμνητές της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)