to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 18.12.2022

Πολιτική

Ακόμη ένα pass-κοροϊδίας: ΚΚΕ και MέΡΑ25 για το «επίδομα τροφίμων»

«Ευτυχώς που ζούμε στην καπιταλιστική Ελλάδα του 2022 κι όχι σε κάποια σοσιαλιστική χώρα όπου μοίραζαν τρόφιμα με κουπόνια» το δηκτικό σχόλιο του ΚΚΕ - Η Μητσοτάκης ΑΕ παίρνει λίγα από την αισχροκέρδεια των διυλιστηρίων για να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια των σουπερμάρκετ, το σχόλιο Βαρουφάκη


Πυρ ομαδόν για την προεκλογική εξαγγελία Μητσοτάκη που συνιστά κοροϊδία στα νοικοκυριά, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τονίζει ότι η κυβέρνηση «θέλει να αγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ μετά από 15 μήνες αισχροκέρδειας», όσο και από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Αναλυτικά:

ΚΚΕ: «Σταγόνα στον ωκεανό»

«Κάτω από την ασφυκτική πίεση της ακρίβειας και της αποτυχίας όλων των δήθεν μέτρων ανακούφισης, όπως το "καλάθι του νοικοκυριού", η κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα ακόμη pass-κοροϊδίας -αυτή τη φορά ως "κουπόνια" φαγητού- ύψους 22 με 40 ευρώ!», σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα προεκλογικό μέτρο, «σταγόνα στον ωκεανό» των ανατιμήσεων, που προέρχεται και πάλι από τη λαϊκή τσέπη, αφού η αφαίμαξη του λαού είναι αυτή που χρηματοδοτεί και τα υπέρογκα κέρδη των διυλιστηρίων. Ένα μέτρο που πάνω από όλα δε θίγει στο ελάχιστο τους μηχανισμούς και τις αιτίες της ακρίβειας».

Ο Περισσός καταλήγει με ένα δηκτικό υστερόγραφο το σχόλιό του:

«ΥΓ: Κατά τ’ αλλά, ευτυχώς που ζούμε στην καπιταλιστική Ελλάδα του 2022 κι όχι σε κάποια σοσιαλιστική χώρα όπου μοίραζαν τρόφιμα με κουπόνια».

Βαρουφάκης: Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο

«2.000 εκ. ευρώ καθαρή αισχροκέρδεια 2 διυλιστήριων. Από αυτά, η Μητσοτάκης ΑΕ θα πάρει τα 600 εκ. για να επιδοτήσει τη αισχροκέρδεια των σουπερμάρκετ», το σχόλιο του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκη, που προσθέτει: «Ο,τι και να κάνουν, οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)