to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 16.12.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Παρακολούθηση Κύρτσου - Τέλλογλου: Επιβεβαιώνει ο Ντογιάκος ότι ήθελε να κηρυχθεί παράνομη η έρευνα

Ο Ντογιάκος υποστηρίζει ότι εξέφρασε απλώς μια άποψη και αναφέρει ότι μιλούσε με την ΕΥΠ για ανταλλαγή νομικών απόψεων


Στενεύει ο κλοιός γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ την ίδια ώρα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ, την οποία αποκάλυψε το Euractiv.

Ο ανώτατος εισαγγελέας από την πλευρά του, με δηλώσεις του στο documentonews.gr, αναφέρει ότι η άποψη που εξέφρασε κατά την επικοινωνία του με τη νομική σύμβουλο της Cosmote κ. Νικολαΐδου δεν ήταν δεσμευτική.

Ειδικότερα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιβεβαίωσε ότι τον κάλεσε η νομική σύμβουλος του ΟΤΕ και τον ενημέρωσε για τη παρουσία κλιμακίων έρευνας από την ΑΔΑΕ.

Αρχικά, όπως δήλωσε ο κ. Ντογιάκος, της εξέφρασε τη γνώμη πως η έρευνα μπορούσε να γίνει, στη συνέχεια όμως και αφού διάβασε το νέο νόμο επικοινώνησε εκ νέου με την κ. Νικολαΐδου και -όπως ισχυρίστηκε- απλώς της μετέφερε την άποψή του ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα, γιατί δεν είναι νόμιμη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο μεσοδιάστημα ο κ. Ντογιάκος μίλησε με τον κ. Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ, που ήταν απολύτως κατηγορηματικός ότι η έρευνα ήταν νόμιμη, αλλά και με την ΕΥΠ.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι η άποψη που εξέφρασε δεν ήταν δεσμευτική, δηλαδή ήταν απλώς μια άποψη που μετέφερε και όχι γνωμοδότηση, ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που είπε στους υπευθύνους της Cosmote να σταματήσουν την έρευνα και να διώξουν τα κλιμάκια. Σήμερα μάλιστα έλαβε και επίσημα έγγραφο αίτημα από την Cosmote για να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Επιπλέον, αποκάλυψε στο documentonews.gr ότι διαπληκτίστηκε με την επικεφαλής του κλιμακίου της ΑΔΑΕ η οποία ζητούσε επιμόνως εγγράφως τη γνωμοδότησή του. Η τελευταία σύμφωνα με υπαλλήλους της Cosmote που ήταν παρόντες στην έρευνα ζητούσε από τον Ισ. Ντογιάκο να υπάρξει έγγραφη γνωμοδότηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)